Новината се отрази моментално на акциите на FacebookХора помагат на

...
Новината се отрази моментално на акциите на FacebookХора помагат на
Коментари Харесай

Хора обработвали гласовите разговори в Messenger

Новината се отрази мигновено на акциите на Фейсбук

Хора оказват помощ на изкуствения разсъдък на месинджърите да стане по-умен (снимка: CCO Public Domain)

Социалната мрежа Фейсбук наемала хора да слуша т и транскрибират определени гласови диалози, организира ни в чат платформа та Messenger, заяви Блубмърг. Изпълнителите обработвали чатове те в опит да подобрят изкуствения разсъдък на месинджъра.
още по тематиката
Акциите на Фейсбук се намалиха леко след обявата през вчерашния ден, само че въпреки всичко означиха 1% растеж за деня. „ Подобно на Apple и Гугъл, ние спряхме човешкия обзор на аудио преди повече от седмица ”, съобщи представител на Фейсбук пред CNBC.

Други компании правеха или вършат същото, с цел да подобрят разпознаването на глас в артикули като Alexa, Assistant и Siri. Но неотдавна Apple спря стратегия, която разрешава на чиновниците да слушат дребен % от гласови поръчки към Siri, които другояче се обработват непосредствено на устройството.

Гугъл също приключи сходна активност в Европа, където, както и в Съединени американски щати, поръчките към Assistant се изпращат в облака за обработка. Amazon пък неотдавна пусна принадлежности, които разрешават на потребителите на Alexa да се откажат от анализирането на гласа им от хора.

Фейсбук обаче няма обществен гласов помощник като Alexa или Siri, което прави компанията по-малко уязвима. Социалната мрежа обаче работи по основаване на подобен артикул от 2018 година насам.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР