Новината съобщи днес руското министерство на отбраната. Ракетата "Кинжал" е

...
Новината съобщи днес руското министерство на отбраната. Ракетата "Кинжал" е
Коментари Харесай

Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета

Новината заяви през днешния ден съветското министерство на защитата.

Ракетата "Кинжал " е била на борда на съветски изтребител МИГ-31, изхвърчал от летище в южния съветски боен регион. Изпитанието е протекло, както е било планувано. Хиперзвуковата ракета е достигнала задачата си, се показва в известието. В него се прецизира, че в този съветски боен регион ракетата е била разгърната още от 1 декември. Във видео, качено в ЮТюб от съветското министерство на защитата, се вижда излитането на изтребителя с ракетата. После той се приземява на фона на бойна музика.

Ракетите с висока степен на акуратност "Кинжал " са предопределени да унищожават цели на земята и в морето, напомня съветското ведомство и добавя, че в света не съществува еквивалент на "Кинжал ".

За да транспортира новата ракета, изтребителят МИГ-31 е трябвало да бъде осъвременен, прецизира във Facebook съветският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Първото тестване на ракета "Кинжал " става седмица преди съветските президентски избори на 18 март, на които се обрисува да победи Владимир Путин. В тирада пред Народното събрание на 1 март Путин увери, че скоростта на ракетите "Кинжал " е 10 пъти по-висока от тази на звука и че те могат да "излъжат " съществуващите противоракетни системи. Тогава той прикани западните страни да си дадат сметка на съветската военна мощност, като в същото време увери, че не заплашва никого.

Същевременно през днешния ден американският министър на защитата Джим Матис, който е на посещаване в Оман, сподели, че новите съветски оръжия оставят Вашингтон апатичен, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Той визираше речта на Путин от 1 март, когато съветският президент показа новите оръжия на Русия благодарение на доста фрагменти.

"Когато погледнах фрагментите от това, което Путин показа, не виждам никаква смяна в съветския боен потенциал и не виждам системите, за които той приказва да трансформират съотношението на военната мощ ", сподели Матис.

"Те не постановат никаква смяна в нашата политика на обезсърчаване ", добави той и дефинира речта на Путин като "разочароваща, само че не и изненадваща ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР