Новината, която се очакваше, но все пак разтърси футболния свят

...
Новината, която се очакваше, но все пак разтърси футболния свят
Коментари Харесай

Втора част от епопеята Венгер - нов дом, дългове и само 3 купи

Новината, която се очакваше, само че въпреки всичко раздруса футболния свят през миналата седмица бе, че Арсен Венгер напуща Арсенал. Анализите на работата му в клуба мигновено заваляха.

Както е известно, той застава отпред на отбора на 1 октомври 1996 година. Първите 10 години от кариерата му отпред на „ артилерисите” без подозрение са повече от сполучливи. Той завоюва три пъти купата във Висшата лига, четири пъти ФА Къп и четири пъти завоюва Суперкупата на Англия.

Последното десетилетие обаче се оказа същинско тестване за френския експерт. То беше белязано от недоволството на почитателите в последното години. Недотам сполучливия интервал се дължи може би на преместеването на отбора от вкъщи му „ Хайбъри” на новия стадион „ Емирейтс”. Имаше огромни задължения, които трябваше да бъдат изплащани, които към ден сегашен са в историята.

Точно тогава пристигна е популярното изявление на Венгер, а точно, че топ 4 и място в Шампионската лига са си като купа за неговия отбор.

Арсенал продължи да поддържа положително движение във Висшата лига - да бъде в челото на таблицата и в Шампионската лига.

Въпреки това Венгер трябваше да стои да гледа в профил по какъв начин другите мениджъри победиха с купата в шампионата. Втората част от властването на френския експерт отпред на „ топчиите” по никакъв начин не бяха сполучливи и несъмнено за него по никакъв начин леки.

Вижте на кое място се е класирал Арсенал в последните 10 години във Висшата лига във видеото от предаването „ Премиър лийг Токшоу”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР