Новина Възможно е интерконекторът Гърция-България да не заработи и до

...
Новина Възможно е интерконекторът Гърция-България да не заработи и до
Коментари Харесай

Людмил Йоцов: Газовата връзка с Гърция може да не заработи и през октомври

Новина Възможно е интерконекторът Гърция-България да не проработи и до края на октомври, сподели изпълнителният шеф на „ Булгаргаз " Людмил Йоцов по време на съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране. Днес регулаторът прегледа предлагането на публичния снабдител за повишаването на природния газ през август до 298 лева за мегаватчас.

Решението ще бъде оповестено в петък.По думите на Людмил Йоцов даже газовата връзка с Гърция да е подготвена до 30 септември, няма кой да подсигурява, че тя ще влезе в употреба незабавно, тъй като от азерска страна могат да решат друго, сподели Йоцов. " Аз персонално доста се надявам от 1 октомври връзката да стартира да работи, само че от това, което сме говорили с нашите сътрудници по контракта, те споделят, че даже да е подготвена връзката, те би трябвало да извършат някакви съпоставки, инспекции...

Дори и връзката да е от 1 октомври, те могат да решат от 1 ноември да доставят ".По време на съвещанието стана ясно още, че проблеми с доставките на газ през идващите месеци не се чакат. За цените обаче прогнози не могат да се вършат.КЕВР изиска от " Булгаргаз " предлагането за цената през септември до 11 август и разгласи, че ще реши за августовската цена в петък.Общественият снабдител изиска шоково повишаване от 1 август с 60 % - до 298 лв. за мегаватчас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР