Нови цени напарното и топлата вода от 1 юлипредлагатТоплофикациитев страната.

...
Нови цени напарното и топлата вода от 1 юлипредлагатТоплофикациитев страната.
Коментари Харесай

Поскъпване на парното: Топлофикациите искат увеличение с от 30% до 300%

Нови цени на парното и топлата вода от 1 юли оферират Топлофикациите в страната. Предложеното повишаване е смежду 29 % в София и 330 на 100 във Велико Търново .Това излиза наяве от оповестените заявки на сдруженията на страницата на енергийния регулатор, заяви. Изчисленията им обаче са правени още през март и не регистрират както отпуснатите обезщетения от страната, по този начин и спрените доставки на природен газ от Русия , което промени цените на горивото

Преди седмица един от членовете на регулатора - Александър Йорданов удостовери пред депутатите от енергийната комисия за настояванията на фирмите за нараствания в цените. И посочи: "Всякакви мнения във връзка ценовите заявки , преди ние да сме отчели и резултата от обезщетенията, които сдружението са получили, по-скоро биха изкривили визията на обществото във връзка с това какви ще бъдат цените ".

Ден по-късно и енергийният министър Александър Николов предизвести за вероятен двуцифрен скок в цената на парното и топлата вода от 1 юли.

"Когато природният газ е нараснал няколко пъти, колкото и тежко да звучи, покачване от няколко десетки % не е ненадейно ", съобщи Николов. Той беше безапелационен, че ще се търсят решения, които да компенсират потребителите .

Предстои КЕВР да излезе със свои калкулации с какъв брой ще се трансформират цените на електро- и топлоенергията от юли.

Източник:БНР, Дарик

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР