Нови стандарти за месните продукти. Кюфтета, кебапчета и карначета ще

...
Нови стандарти за месните продукти. Кюфтета, кебапчета и карначета ще
Коментари Харесай

БАБХ въвежда нови стандарти за кюфтетата и кебапчетата

Нови стандарти за месните артикули. Кюфтета, кебапчета и карначета ще би трябвало да съдържат по-малко количество лой за сметка на водата , заяви Нова телевизия.

От Българската организация за сигурност на храните изясняват, че след смяната тези артикули ще станат по-качествени и по-здравословни.

Кюфтето към този момент в никакъв случай няма да е същото, тъй като съгласно новите условия то към този момент ще съдържа повече вода и по-малко лой, което съгласно специалистите няма по никакъв метод да се отрази на вкусовите му качества.

" Хората не би трябвало да се тормозят. Потребителите би трябвало да са спокойни, тези храни ще бъдат със същия състав, със същия усет, само че ще бъдат по-качествени и по-здравословни ", акцентира основният специалист в Дирекция " Контрол на храните " Райна Иванова.

Експертите изясняват новия състав на кюфтето с това, че у нас животните са изменили породите си и с цел да се извлече по-добрата част от месото, им са нужни нови пропорции мазнини и вода.

" Има нови породи, с ново съответствие вода - мазнини при самите животни, също по този начин ние пожелаваме да бъдат влагани по-качествени елементи от месото - това са от бут, от плешка, които са с по-високо водно наличие, само че пък имат по-ниска масленост, по-ниска лой ", разясни още Иванова.

Щом се одобряват новите наредби, кюфтето към този момент ще бъде доста по-здравословно, уверени са от Агенцията за сигурност на храните.

" Намалено е наличието на мазнини и увеличено напълно малко водното наличие в общата маса на продукта. Това не е в допълнение вложение на вода при тези артикули - при тези артикули не се влага вода - това е според от новия подбуден състав на животните, които към този момент се отглеждат и в България. От значение е да бъдат по-качествени и по-здравословни храните, което пък е позив на Световната здравна организация ", добави основният специалист в Дирекция " Контрол на храните ".

Все отново, от Агенцията за сигурност на храните прецизират, че новите стандарти не са наложителни и всеки производител може самичък да преценя в каква степен да ги съблюдава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР