Нови стандарти за месните продукти. Кюфтета, кебапчета и карначета ще

...
Нови стандарти за месните продукти. Кюфтета, кебапчета и карначета ще
Коментари Харесай

Агенцията за безопасност на храните въвежда нови стандарти за месните продукти

Нови стандарти за месните артикули. Кюфтета, кебапчета и карначета ще би трябвало да съдържат по-малко количество лой за сметка на водата. От Българската организация за сигурност на храните обясниха, че след смяната тези артикули ще станат по-качествени и по-здравословни. А специалистите са безапелационни, че това по никакъв метод няма да се отрази на вкусовите им качества.

„ Намалено е наличието на мазнини и увеличено напълно малко водното наличие в общата маса на продукта. Това не е в допълнение вложение на вода при тези артикули. Това е според от новия подбуден състав на животните, които към този момент се отглеждат и в България. От значение е да бъдат по-качествени и по-здравословни храните, което пък е позив на Световната здравна организация. Хората не би трябвало да се тормозят. Потребителите би трябвало да са спокойни, тези храни ще бъдат със същия състав, със същия усет, само че ще бъдат по-качествени и по-здравословни ”, изясни за Нова телевизия основният специалист в Дирекция „ Контрол на храните ” Райна Иванова.

Експертите изясняват новия състав на кюфтето с това, че у нас животните са изменили породите си и с цел да се извлече по-добрата част от месото, им са нужни нови пропорции мазнини и вода.

„ Има нови породи, с ново съответствие вода - мазнини при самите животни. Ние пожелаваме да бъдат влагани по-качествени елементи от месото - това са от бут, от плешка, които са с по-високо водно наличие, само че пък имат по-ниска масленост, по-ниска лой ”, сподели още Иванова.

От Агенцията за сигурност на храните прецизират, че новите стандарти не са наложителни и всеки производител може самичък да преценя в каква степен да ги съблюдава.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР