Нови SSD wстройства идват с интегрират функции за киберзащита във

...
Нови SSD wстройства идват с интегрират функции за киберзащита във
Коментари Харесай

Разработват самозащитаващи се SSD устройства


Нови SSD wстройства идват с интегрират функционалности за киберзащита във фърмуера
(снимка: Phison)

Phison Electronics, разработчик на контролери за флаш устройства, и Cigent Technology, компания за киберсигурност, разкриха проектите си за взаимна разработка, която, съгласно тях, „ задава нов стандарт за киберсигурност “.

Двете компании настояват, че това е първата и към този момент единствена линия „ самозащитаващи се “ SSD устройства – с вградена отбрана на фърмуера против, кражба на данни и прониквания от вътрешни извършители.

„ Софтуерните системи за сигурност постоянно са лесни за заобикаляне, само че нашето патентовано многостепенно вместилище за самоотбрана е в положение да направи сериозните данни изцяло недостъпни и безусловно невидими за нападателите. Това дава на потребителите увереността, че техните поверителни данни и цифрови активи са предпазени “, сподели представител на Cigent в.

Става дума за полупроводникови дискове на Cigent, които в началото са били създадени за потребление от американското държавно управление и военните. Сега компанията предлага първите в света комерсиално налични SSD устройства от този вид.

Устройствата K2 и Denali интегрират функционалности за киберзащита във фърмуера на контролера Phison PCIe NVMe. Подходът обезпечава дейна отбрана допустимо най-близо до данните – вътре в устройството за предпазване, под пластовете освен на приложния програмен продукт, само че даже и на операционната система и.
още по тематиката
Така, съгласно двете компании, SSD дисковете откриват и отблъскват офанзиви от вида рансъмуер, автоматизирано криптират и скриват чувствителни файлове при разкриване на опасност и основават зони в паметта на устройството, които са изцяло невидими за всеки нападател.

Допълнителен пласт отбрана се обезпечава от софтуерния сътрудник Cigent D³E за Windows. Той прибавя равнище на многофакторно засвидетелствуване Zero Trust към всеки файл.

Според двете компании, устройствата могат да служат като главен притежател на данни за компютри с Windows, вторично вътрешно вместилище или външно вместилище, обвързвано посредством USB.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР