Нови смущаващи разкрития за бившата американска администрация – по времето

...
Нови смущаващи разкрития за бившата американска администрация – по времето
Коментари Харесай

„Ню Йорк таймс“: Админстрацията на Тръмп следила топ демократи и техни семейства

Нови смущаващи разкрития за някогашната американска администрация – по времето на Доналд Тръмп Министерството на правораздаването е поискало от компанията „ Епъл “ с призовка да даде данни за профилите и връзката на конгресмени от Демократическата партия.

Заедно с призовките, прокуратурата е наложила възбрана за откриване на информация, заради което за случаите излиза наяве чак в този момент.

От просторен материал на „ Ню Йорк таймс “ излиза наяве, че софтуерната компания е предоставила метаданни за над 100 профила освен на членове на Конгреса, само че и на техни родственици, в това число и на малолетно лице.

Причината за призовките – вътрешно следствие кои са били източниците на журналистически публикации за контактите сред Русия и доближени на Доналд Тръмп.

Какво се е случило?

Конфиденциалната информация, която прокуратурата е поискала от „ Епъл “ е от интервала 2017 година и началото на 2018 година Тя включва данните на конгресмена Адам Б. Шиф от Калифорния, както и още двама души.

Макар следствието и инспекцията на данните да продължава известно време, прокурорите по този начин и не стигат до съответни доказателства източниците на конфиденциална информация да са точно тези демократи. В прокуратурата е обсъждано дори преустановяване на следствието.

Действията на администрацията на Тръмп се дефинират като невиждани, защото досега съвсем няма случаи на разследвани конгресмени.

И репортерите са били на прицел

Освен формалните държавни лица, прокуратурата е изпратила призовки и на водещи кореспонденти и публицисти в Съединените щати с вярата те да кажат кои са конфиденциалните им източници.

Тези призовки останаха в загадка до напълно скоро, още веднъж поради възбрана за достъп до информация. Такива са изпратени до редакциите на „ Вашингтон пост “, „ Ню Йорк таймс “ и Си Ен Ен, като още веднъж разгорещиха дебата за свободата на медиите.

До момента коментар от прокуратурата и „ Епъл “ няма.

Според Дейвид Лауфман, прокурор, който е работил по сходни следствия в предишното, държанието на Тръмп е било „ извънредно нападателно “.

„ Независимо дали е имало задоволително данни за сходен теч на информация, да подслушваш тези хора, фамилиите им, че и децата им… това ми се вижда извънредно нападателно “, споделя Лауфман.

Според източници в Министерство на правораздаването дейностите са били политически стимулирани.

Така и не излиза наяве за какво са били проследявани и децата в фамилиите, само че съществувала теорията, че родителите им употребявали техните устройства, с цел да се свързват неусетно с публицисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР