Нови скандални разкрития за санаториума в Карловски минерални бани достигнаха

...
Нови скандални разкрития за санаториума в Карловски минерални бани достигнаха
Коментари Харесай

Отново скандали тресат санаториума в Баня! Рехабилитатори хвърлиха молби за напускане

Нови скандални разкрития за санаториума в Карловски минерални бани доближиха до екипа на GlasNews.bg.

През април стана ясно от някогашни и сегашни чиновници на " Специализирана болница за рехабилитация - Национален комплекс " ЕАД в Баня, че в продължение на години, управлението на болничното заведение ги е вписвало като фиктивни пациенти, лежащи по Национален осигурителен институт и по клинични пътеки на Здравната каса. Парите от пътеките са постъпвали по сметката на болничното заведение, а на чиновниците давали кашкавал и колбас в подмяна. Бяха хвърлени и обвинявания срущу към този момент някогашната шефката Божана Иванова, която в това време също е била пациент на санаториума по клинична пътека фиктивно, без да употребява процедури.

Тогава първо в GlasNews.bg Ви информирахме и за това, че Иванова беше изготвила декларация в нейна отбрана, като въпросната декларация е била единствено една на брой и съгласно осведомени, чиновниците били принуждавани да се подписват на празни листове, които не били прикрепени законно към декларацията. Листовете били " хвърчащи " и надлежно подписите на чиновниците има опция да бъдат употребявани за користни цели. Правени са и подмятания - който откаже да се подпише, може да остане без работа, твърди чиновник. Е, тази декларация обаче не свърши никаква работа, тъй като още на същия ден (19.04) институциите реагираха стремително и някогашната шефка на санаториума Божана Иванова бе краткотрайно отстранена от служба до привършване на инспекция от здравното министерство, под чиято шапка е болничното заведение. От Национален осигурителен институт също започнаха кръстосани инспекции - те освен по документи, само че и на място, в действително време.

Още по тематиката тук:

Месец по-късно още веднъж в GlasNews.bg Ви показахме и индивида, който седна на стола на скандалната шефка на санаториума след разкритията за " Кашкавал и колбас ". Управлението бе поето от Евгени Любенов - позната фигура в медийното пространство. При господин Любенов също не липсват кавги - през 2019 година медиците от Врачанската болница излизат на импровизиран митинг, а повода - неизплатени заплати. Тогава чиновниците на МБАЛ-Враца заплашиха изпълнителния шеф Евгени Любенов с групова оставка поради неналичието на изясненост към изплащането на заплатите... в този момент, по време на ръководството на Евгени Любенов, кавги още веднъж има и ябълката на раздора се оказват още веднъж заплатите.

Още по тематиката тук:

Както към този момент споменахме, към днешната дата СБР-НК в Баня още веднъж се тресе от кавги, това научи екипът ни от достоверни източници. Дългогодишни рехабилитатори стартират да напущат работа, а повода - недостойното възнаграждение и несъответстващото поведение на софийските шефове. В балнеосанаториума работят 11 рехабилитатори, още през вчерашния ден обаче двама публично са подали молби за овакантяване. Информацията, която досигна до нас, гласи, че още чиновници, и то в напълно скоро време ще хвърлят молби за овакантяване. " Рехабилитаторите към този момент са толкоз малко, че в случай че изоставен още 2-ма и ще затвори санаториумът, защото няма да има рехабилитатори ", споделя наш източник.

Информацията от първоизточника бе доказана и от сегашен чиновник в Специализираната болница за рехабилитация. Медицинските лица упорстват за правилно погашение на заплатите по условията за Национален рамков контракт. Към този миг тези условия не се съблюдават и чиновниците, занимаващи се с рахабилитация в болничното заведение, получават с 550 лева по-малко.

Колко още чиновници ще подадат молби за овакантяване заради неприлично възнаграждение и може ли действително санаториумът да остане без рехабилитатори? От GlasNews.bg продължаваме да следим тематиката!

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР