Нови седем нападения от мечки над селскостопанско имущество и домашни

...
Нови седем нападения от мечки над селскостопанско имущество и домашни
Коментари Харесай

Сигнали за нападения от мечки преди да заспят зимен сън

Нови седем набези от мечки над селскостопанско имущество и домашни животни, има регистрирани през последния месец в Смолянско от Регионалната ревизия по околна среда и водите (РИОСВ). Сигнали за мечи нападения са постъпили от животновъди от смолянското село Сивино, курорта Пампорово, от селата Дебеляново, Вълчан дол, Сливка и Давидково, всичките от община Баните, както и от село Михалково, община Девин.

Всички сигнали са били тествани от " Групата за бързо реагиране” към РИОСВ-Смолян, като специалистите са удостоверили, че става въпрос за мечи набези, при които са убити домашни животни. Собствениците им ще бъдат обезщетени. Специалисти допускат, че това са последните нападения на предпазените от закона диви животни, защото към този момент би трябвало да са заспали.

От началото на годината, сигналите за нахлуване на мечки в Смолянско са 58, като при 56 от тях е потвърдено, че става въпрос за посягане на дивите зверове над домашни животни. При нападенията са убити и потърпевши десетки овце, крави, коне, кучета, както и пчелини.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР