Нови сблъсъци между полицията и протестиращите избухнаха на антиправителствена демонстрация

...
Нови сблъсъци между полицията и протестиращите избухнаха на антиправителствена демонстрация
Коментари Харесай

Нови сблъсъци с полицията на протест в Ереван, десетки са задържани

Нови конфликти сред полицията и протестиращите избухнаха на антиправителствена проява в Ереван.
 Над 120 задържани на митингите в Ереван  Десетки ранени на митинг в Ереван против оферти за министър председател някогашен президент
Протестиращите упрекват 63-годишния Серж Саркисян, завършил втория си мандат като държавен глава, че е предиздвикал депутатите да го изберат за министър председател, с цел да остане на власт след неотдавнашната смяна в конституцията, с която Армения се трансформира от президентска в парламентарна република. 

Полицията блокира през днешния ден централния „ Площад на Републиката “, като разгласи, че провежданият там протест на опозицията е противозаконен. На площада се намира постройката на министерския съвет. 

В същото време протестиращи минаха в шествие по една от централните улици на арменската столица. 

Появи се информация, че са арестувани основателите на демонстрацията - Никол Пашинян, Арарат Мирзоян и Сасун Микаелян. По-късно полицията разгласи, че те не са били задържани, а са били изведени от митинга. 

Полицията употребява специфични средства, с цел да разпръсне стачкуващите. Десетки са арестувани, заяви Reuters.

Към демонстрацията се причислиха и свещеници от Арменската православна черква, които застанаха сред протестиращите и полицията и приканиха участниците в митинга да запазят успокоение.



Арменският министър председател Серж Саркисян беседва през днешния ден с лидера на митингите Никол Пашинян. Саркисян обаче скоро се отдръпна, като обвини Пашинян в шантаж, откакто водачът на опозицията съобщи, че е пристигнал да обсъдят оставката му.

Протестите в Ереван не престават близо две седмици. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР