Нови сателитни кадри показват необявен обект в Северна Корея, който

...
Нови сателитни кадри показват необявен обект в Северна Корея, който
Коментари Харесай

Сателитни кадри показват обект в Северна Корея, който може би се използва в ядрената ѝ програма

Нови сателитни фрагменти демонстрират необявен обект в Северна Корея, който съгласно специалисти може би се употребява за създаване на нуклеарни бойни глави, заяви Си Ен Ен, представена от Йонхап и ТАСС.

Кадрите на американската компания "Планет Лабс " са оценени от специалисти от Института за интернационалните проучвания в Мидълбъри, щата Върмонт. Те демонстрират деен обект в село Уоло-ри покрай Пхенян, който съгласно специалистите може би се употребява в нуклеарната стратегия на КНДР.

Той има всички признаци на севернокорейски нуклеарен обект - охраняем периметър, жилищни пространства и подземни структури. Той е ситуиран тъкмо до цех за бутилирана вода, който няма никоя от тези характерности, сподели преподавателят от института Джефри Люис.

,,Това, което изпъква, е интензивният авто график - коли, камиони, товарни контейнери. Този цех е доста деен. Тази активност не е намалявала даже по време на договарянията сред Съединени американски щати и КНДР за денуклеаризация на Корейския полуостров. Той продължава да създава нуклеарни оръжия'', показа още Люис за Си Ен Ен.


Снимка: Planet labs
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР