Нови рекордно ниски нива на контрабандата на цигари у нас

...
Нови рекордно ниски нива на контрабандата на цигари у нас
Коментари Харесай

Едва 4,7% от цигарите у нас са контрабандни

Нови рекордно ниски равнища на контрабандата на цигари у нас бяха регистрирани през днешния ден от производителите и вносителите на тютюневи произведения. През второто тримесечие на 2018 година делът на папиросите без бандерол пада до 4,7 на 100, демонстрират данните от проучване посредством събиране и разбор на празни кутии.

Те бяха представени пред премиера Бойко Борисов и основния прокурор Сотир Цацаров.

През първото тримесечие на тази година контрабандните цигари на българския пазар представляваха 5,8%, което също бе рекордно ниско равнище за интервала, в който се прави изследването. През 2010 година кутиите без бандерол бяха с дял от 34,5 на 100.

" Борбата с контрабандата е пряк удар и против корупцията, тъй като за сходни производства е наложително да има служител на реда, митничар, прокурор и, несъмнено, политически чадър ", сподели министър председателят Борисов при представянето на данните.

Той изясни и че рекордно ниските равнища на контрабандата е в директна връзка с разбиването на четирите заводи за незаконни цигари в страната. Премиерът уточни и че по същия метод се работи против противозаконното произвеждане и търговия с алкохол, горива, захар и месо.

Въпреки че в народен проект делът на контрабандните цигари намалява има няколко града, които се разграничават от общата наклонност. Кутиите без бандерол се усилват в градове като Хасково, Велико Търново, Плевен и Перник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР