Нови разкрития компрометират азиатските партньори на Apple и самата компания(снимка:

...
Нови разкрития компрометират азиатските партньори на Apple и самата компания(снимка:
Коментари Харесай

Доставчици на Apple използвали принудителен труд


Нови разкрития компрометират азиатските сътрудници на Apple и самата компания
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple се оказа в разгара на следващия скандал към потреблението на насилствен труд в предприятия на своите азиатски снабдители. Става въпрос за най-малко седем компании, ситуирани в Синдзян, Китай.

Една такава компания е Advanced-Connectek, която създава съставни елементи за Apple повече от десетилетие, споделя. От две години компанията има фабрика в индустриалния парк Artux Kunshan в покрайнините на Синдзян, който е ограден и с единствен вход, охраняван от контролно-пропускателен пункт.
още по тематиката
Още през декември Асошиейтед Прес популяризира фотоси на това оборудване, заобиколено от стени с бодлива тел и наблюдателни кули. Apple към този момент отговори на оповестените информации, заявявайки, че ревизира своите снабдители и че се опълчва на насилствения труд.

„ Установяването на съществуване на насилствен труд е част от оценката, която организираме във всяка страна, в която вършим бизнес. Въпреки рестриктивните мерки, свързани с, организирахме спомагателни следствия и не открихме доказателства за насилствен труд. Ще продължим да вършим всичко допустимо, с цел да защитим служащите и да подсигуряваме, че с тях се работи с достолепие и почитание ”, споделят от компанията.

Източникът прибавя, че гореспоменатите снабдители на Apple, които употребяват насилствен труд, също създават съставни елементи за компании като Фейсбук, Гугъл и Microsoft.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР