Нови разкрития извади н бял свят съдът за полицайката Симона,

...
Нови разкрития извади н бял свят съдът за полицайката Симона,
Коментари Харесай

Нови разкрития! Полицайката Симона два пъти покрила Семерджиев

Нови разкрития извади н бял свят съдът за полицайката Симона, която се опита да прикрие Георги Семерджиев - дрогираният мъж, прегазел с джипа си две млади девойки на столичния бул. " Черни връх ". Подробностите за Симона, която бе дисциплинарно уволнена от Министерство на вътрешните работи, станаха известни от претекстовете на Административен съд София-град (АССГ), който отхвърли жалбата на Радева против уволнението й от Министерство на вътрешните работи. Към делото е приложена информация по разказа на Столична дирекция на вътрешните работи, въз основа на която дисциплинарната комисия наложила най-тежкото наказване на Симона, оповестява " Телеграф ".

Не един, а цели два пъти във съдбовния ден, Симона е прикрила Семерджиев, излиза наяве от претекстовете на съда.
-->
Според дисциплинарната комисия първия път е било няколко часа преди злокобната злополука на бул. „ Черни връх “.

На 5 юли 2022 година сред 17 и 18 часа Симона се е возила в джипа на Семерджиев, който съзнателно провокирал злополука на Околовръстното в София, след което избягал. Вместо да рапортува на сътрудниците си, че е станала очевидец на нарушаването, тя замълчала.

„ Бездействието на служителката е довело до случая, настъпил след това към 23:00 часа, при който са починали две лица “, заключават магистратите.

По-късно, когато тежката злополука с две жертви към този момент е реалност и Семерджиев помолил Радева да му занесе стълба, с цел да се качи в дома си, до момента в който половин Министерство на вътрешните работи го търси, Симона още веднъж е съзнавала, че подкрепя лице, направило нещо нелегално.

Именно поради това тя предиздвикала двамата чиновници на Семерджиев, които й помагали в преместването на стълбата, да смъкват номерата на автомобила й. Причината - да не се разбере, че колата й е била пред дома на джигита.

С дейностите и бездействията си Радева погазила цели пет члена на Етичния кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи. В претекстовете си АССГ написа, че „ действията на жалбоподателката, в качеството й на държавен чиновник от Министерство на вътрешните работи, са мощно укорими, съществено уронват престижа на службата “.

Освен това държанието й е довело до загуба на доверие в полицейската институция, прецизира „ Телеграф “. Така магистратите отсичат, че уволнението й е изцяло законосъобразно и е единственото допустимо наказване.

Освен това Радева е наказана да заплати 100 лв. на Столична дирекция на вътрешните работи за юрисконсултско заплащане.

Тя може да апелира решението на съда пред Върховния административен съд (ВАС). Все още не е ясно дали с изключение на дисциплинарна Радева ще понесе и наказателна отговорност за дейностите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР