Нови промени в Закона за управление на етажната собственост целят

...
Нови промени в Закона за управление на етажната собственост целят
Коментари Харесай

Нови промени за собствениците на апартаменти

Нови промени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност целят улеснение на събранията на входа. Те са импортирани от Българска социалистическа партия в Народното събрание.

Законопроектът цели да се улесни процесът по възобновяване и осъществяване на ремонт, както и усвояването на пари от Европейски Съюз или бюджета, като саниране да вземем за пример.
-->
Предлага се решенията да се взимат с гласовете на притежатели, притежаващи 51 на 100 идеални елементи от общите в етажната благосъстоятелност, а не с  67 на 100, както беше до момента.

Извършването на наложителен ремонт като течове по ВиК системата или покрива се взима с нормално болшинство от 50%. Въпреки това практиката демонстрира, че в доста случаи това е мъчно постижимо, заради индиферентност на притежатели на парцели в блока, показват вносителите от Българска социалистическа партия.

Затова те оферират решение за наложителен ремонт да се взима и с гласовете на по-малко от 50 на 100 от притежателите.

Предлагат се промени, когато един притежател има повече от половината идеални елементи във входа. В тези случаи той слага останалите притежатели в неизгодна позиция.

Затова новите разпореждания плануват, когато повече от 51% от собствеността в постройката е на един човек или компания, кворумът и болшинството за приемане на решения да не бъдат по-малко от 75 на 100, с цел да се запазят ползите и на другите притежатели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР