Нови производствени мощности са пуснати на газовото находище Zohr в

...
Нови производствени мощности са пуснати на газовото находище Zohr в
Коментари Харесай

На находището Zohr вече работят нови допълнителни мощности


Нови индустриални мощности са пуснати на газовото находище Zohr в Средиземно море на шелфа на Египет, излиза наяве от известие на италианската компания Eni.

Общите индустриални мощности с стартирането и на новите в този момент се усилват два пъти – до 150 хиляди барела нефтен еквивалент дневно (или от 400 до 800 млн. куб фута на ден).

Планира се нарастването на производството да продължи до постигане на равнището от 1,2 милиарда куб фута дневно през месец май 2018 година, 2 милиарда куб фута дневно към края на 2018 година и 2,7 милиарда куб фута дневно през 2019 година, означават от компанията.

Италианската компания Eni откри газовото находище Zohr на шелфа на Египет през 2015 година Находището е ситуирано на повърхност от 231 кв км, а евентуалните ресурси се правят оценка на 850 милиарда куб м. В създаването на находището вземат участие сътрудници по концесионното съглашение Shorouk, в което 30 % държи съветската „ Роснефт “, 10 % английската Вербовъчна разработка и 60 % дъщерната на Eni – IEOC. През месец март Eni заяви за влизане в плана на нов сътрудник - Mubadala Petroleum, на която реши да продаде 10% от Shorouk. Сделката още не е затворена.

В края на 2017 година „ Роснефт “ и Вербовъчна разработка затвориха договорката по покупка на дялове в концесионното съглашение Shorouk и има алтернатива за продажба на фирмите на още 10 %, съгласно източници.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР