Нови производства за конфликт на интереси са били образувани на

...
Нови производства за конфликт на интереси са били образувани на
Коментари Харесай

КПКОНПИ погна бивши шефове на БНР и НСО

Нови производства за спор на ползи са били формирани на днешното съвещание на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Едно от тях е по сигнал против някогашния общоприет шеф на Българското национално радио Александър Велев.

Съобщението от институцията на ръководения от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров орган не излиза наяве по чий сигнал е формираното произвеждане, а единствено, че Велев ще се ревизира, тъй като като общоприет шеф е дал за прилагане на Съвет за електронни медии лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио. Според сигналоподателя по този метод той си е обезпечил поддръжка от членовете на регулаторния орган.

Още пет са производствата от през днешния ден, наченати от КПКОНПИ.

Обект на инспекция ще е и шеф на Националната работа за защита (НСО). Според сигнала той е преназначил без конкурс на служба „ шеф бранш “ лице, с което е в близки връзки. Твърди се, че е направил други такива преназначавания на по-високи длъжности в службата.

За спор на ползи ще се ревизират и ректорът на Икономически университет - Варна, че е назначил на работа брачната половинка си, двама общински съветници от Пазарджик и заместник-кмет на Община Сливен.

С решение на Антикорупционната комисия от през днешния ден - за спор на ползи е санкциониран общо с 10 000 лв. основният проектант на Община Благоевград.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР