Нови проби от морската вода в района на потъналия кораб

...
Нови проби от морската вода в района на потъналия кораб
Коментари Харесай

Взети са нови проби от морската вода край Созопол

Нови проби от морската вода в региона на потъналия транспортен съд " Мопанг " са взети от специалисти от Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите.

Проби са взети на четири места - над потъналия транспортен съд, до боновото заграждение, на един километър от брега на плаж " Черноморец " и на " Централен плаж Созопол ". Резултатите се чака да излязат до 7-8 дни.
Бойко Борисов: Течът на мазут е спрян, нищо не постанова незабавно втурване на водолази Операцията би трябвало да се организира при съблюдаване на всички ограничения за сигурност, сподели министър председателят
Анализът на пробите, взети на 13 август от същите места демонстрират, че директно отвън ограждението на разлива и до морския плаж няма замърсяване на морската вода. Замърсяване има единствено в региона на разлива над потъналия транспортен съд в акваторията на остров " Свети Иван ". Останалите изследвани индикатори са под границата за установяване на метода за изпитване и дават отговор на стандартите за качество на околната среда.

Направеното проучване е за съществуване на нефтопродукти, полихлоробифенили, бензен, етилбензен, толуен, стирен, аценафтен, аценафтилен, флуорен и други
Времето не разрешава да стартира източване на мазута от потъналия транспортен съд Това обаче дава време на водолазите да се приготвят за всички вероятни сюжети
Инспктори са ревизирали регионите на плажовете " Алепу " и " Корал ".

На първия по плажната линия и морската вода няма мазутни формирания, а водата в тествания сектор е с натурален цвят, аромат и без опалесценция на повърхността.

На " Корал” са открити в южната част на плажа мазутни формирания с размери от 1 до 5 см, не са открити брегови източници на замърсяване.
Потънал преди век американски транспортен съд замърсява морето край Созопол "Мопанг " от години е атракция за водолазите, само че корозията е разрушила резервоарите му
Не може изрично да се откри повода за появяването на мазутните формирания. Уведомена е Изпълнителната организация " Морска администрация ", осведомиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Взети са две проби от морската вода за физикохимичен разбор. Тъй като плаж " Корал " не е предан на концесия, шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас е издал наставление на кмета на Община Царево да предприеме дейности за почистването на плажната линия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР