Нови правила за влизане в България въвежда от тази събота

...
Нови правила за влизане в България въвежда от тази събота
Коментари Харесай

Как се влиза у нас след 1 май - нови правила

Нови правила за влизане в България вкарва от тази събота здравното министерство. Временно се не разрешава влизането на идващи от Индия, Бангладеш, Бразилия и страни и територии в Африка.

Изключение са българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване у нас и членовете на техните фамилии, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България и членовете на техните фамилии, идващи от тези места, подлежат на 10-дневна карантина. Това подрежда министърът на опазването на здравето със своя заповед, издадена през днешния ден, 29 април. В заповедта са посочени страни и територии в Африка, които не попадат в обсега на възбраната за влизане у нас.

Всички други лица, които влизат на територията на Република България, без значение от тяхното поданство и от страната, от която идват, се позволяват у нас при представянето на един от следните документи:- документ за приключена имунизационна скица против COVID-19.

За приключена имунизационна скица се приема слагането на подобаващ брой дози от ваксини против COVID-19, посочени в приложение към заповедта, и приключването на 14-дневен интервал, след слагане на последната доза;- документ, показващ позитивен резултат от извършено проучване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за интервала от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на извършеното проучване, вписана в документа.

В заповедта са посочени и случаите, при които не се изисква даване на документ за влизане в страната

.В случай че българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България и членовете на техните фамилии, не показват документ от изброените нагоре, подлежат на 10-дневна карантина след идването си в страната.

Карантината може да бъде анулирана при показване на негативен резултат от извършено до 24 часа след влизането в страната проучване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 или от бърз антигенен тест.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР