Нови правила за прием в столичните детски градини. Според готвените

...
Нови правила за прием в столичните детски градини. Според готвените
Коментари Харесай

Нови правила за прием в детските градини в София

Нови правила за банкет в столичните детски градини. Според готвените промени, в групите, към този момент ще има повече деца, а с преимущество ще са тези на работещи родители и студенти.

С цел да се предотвратят злоупотребите с подправени медицински диагнози се стяга и контролът при банкет на деца, с хронични болести. Допустимият брой в група пада от 5 на 3. А децата със специфични просветителни потребности ще са 2, а не 3 в група, както до момента.

В яслените групи пък местата се усилват от 18 на 23, там, където потенциалът разрешава. В момента за ясла чакат над 5 500 деца. По калкулации на общината след измененията се чака вратите на забавачките да се отворят за най-малко 700 нови деца.

Вместо по една към този момент ще се дават по 2 точки по аршин местоживеене наоколо до градината, както и за работещи родители или студенти. Бонус ще има и за децата с по-големи братя и сестри в същата градина. Промените обаче подлежат на публично разискване.

Проблемът с дефицита тук-там може да се реши единствено посредством градежа на нови детски градини, настояват от инициативния комитет на родителите.

Свободните места в столичните градини ще бъдат оповестени на 18 март.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР