Нови ограничители на трамвайното трасе по Граф Игнатиев“ ще заменят

...
Нови ограничители на трамвайното трасе по Граф Игнатиев“ ще заменят
Коментари Харесай

Поставят нови ограничители на ул. Граф Игнатиев“

Нови ограничители на трамвайното трасе по „ Граф Игнатиев “ ще заменят поставените при започване на месеца бетонни блокчета, които провокираха вълна от неодобрение измежду столичани. Новите разделители са два пъти по - дребни от предходните, оприличени на перки на акула, и съгласно специалисти са доста по - безвредни. А трамваите по „ Графа “ би трябвало да бъдат пуснати към Коледа.

Разделителите на са били планувани в първичния план на улицата, а са добавени по гледище на Пътната полиция.
Здравко Здравков, основен проектант на София: Вариантите за ограничители ни бяха препоръчани от проектантите, ние се събирахме да огледаме проектантските решения, това считаме като метод на нареждане, като разполагане и като визия е най-удачно.  Представиха новите ограничители на ул. „ Граф Игнатиев Представиха новите ограничители на ул. „ Граф Игнатиев " в София
Днес показаха новите ограничители по трасето на ул. „ Граф Игнатиев " в София. Идеята е те да разделят тротоара от релсите по централната улица. Вижт...

Новите ограничители ще бъдат инсталирани по ул. „ Граф Игнатиев “ през идващите седмици. Проектантът на ремонта - арх. Иво Пантелеев даде за образец улици в Мадрид и Антверпен, където има сходни ограничители.

Ако и те не се харесат на софиянци - няма опция.
Иво Пантелеев, архитект на ул. „ Граф Игнатиев “: Уважаваме това въображение, което се демонстрира, и търсим консенсус. Много необятен състав от специалисти, от участници в процеса, стигнахме до една разновидност, която е щадяща, по този начин да се каже, образно, само че резервира извънредно своите функционалности. Така че сега тези, които следва да бъдат инсталирани, мисля, че мъчно ще бъдат асоциирани с нещо отрицателно.
Ако трамваят тръгне преди да са инсталирани всичките 500 разделители, ще се употребяват краткотрайни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР