Нови изследвания потвърждават теорията, че хора с определена версия на

...
Нови изследвания потвърждават теорията, че хора с определена версия на
Коментари Харесай

Генна мутация предпазва от тежко протичане на COVID-19

Нови проучвания удостоверяват теорията, че хора с избрана версия на един ген е по-малко евентуално да развият тежка зараза COVID-19, заяви Ройтерс.

Предишни проучвания идентифицираха характерна група гени, наречени клъстер OAS1/2/3, свързани с риска от тежък COVID-19.

Една версия на ген от този клъстер, излъчена от неандерталците, наподобява пази против тежко протичане на инфекцията и понижава риска с към 23 на 100. Предишните проучвания са осъществени главно измежду хора с европейски предшественици.

Международен екип учени, под управлението на университета Каролинска в Швеция, следят същата връзка на този генетичен вид с по-леко протичане на COVID-19 при хора с африкански генезис.

„Фактът, че хора от африкански генезис се употребяват със същата отбрана, ни разреши да идентифицираме неповторим вид в ДНК, който в действителност пази от COVID-19“, споделя съавторът на проучването доктор Дженифър Хъфман.

Гените OAS са свързани с поредност от въздействия, които оказват помощ на клетките на се борят с вирусите, споделят учените. Опознаването и разбирането на тези гени и резултатът им върху рисковете от Ковид-19 може да помогне за създаването на медикаменти, прибавят те.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР