Нови изследвания показват, че вече има най-малко 12 700 мутации

...
Нови изследвания показват, че вече има най-малко 12 700 мутации
Коментари Харесай

COVID-19 по света - най-малко 12 700 мутации на коронавируса

Нови проучвания демонстрират, че към този момент има минимум 12 700 разновидности на ковид а, оповестява ДЕ24.

След като датското държавно управление взе неверно стратегическо решение точно поради сякаш рискова разновидност на ковид а и подреди убийството на милиони норки, които в този момент гният в всеобщи гробове, поражда въпросът по какъв начин да се класифицира рискът от вирусни разновидности. Сега откривателите са съгласни, че мутациите на ковид а няма да ускорят световното му разпространяване. Това сочи ново оповестеното изследване.

„ За благополучие установихме, че нито една от тези разновидности не е ускорила разпространяването на Covid-19 “, споделя Луси ван Дорп, професор в Института по генетика в Университетския лицей в Лондон, за резултатите от проучването. За тази цел е употребен набор от данни за вирусни геноми от 46 723 души от 99 страни. По време на своя разбор откривателите са разкрили над 12 700 разновидности или промени в новия ковид.

За създаването на ваксини може да се наложи непрекъснато адаптиране към вируса, настояват учените.

" Трябва да останем бдителни и да продължим да следим новите разновидности, изключително след въвеждането на имунизациите “, споделя Ван Дорп.

Отдавна е известно, че вирусите непрекъснато мутират и това не се отнася съответно за ковид а. Грипните вируси да вземем за пример се трансформират доста по-често от другите типове вируси. 

Американската самолетна компания „ Юнайтед Еърлайнс “ стартира да доставя имунизацията против ковид а, създадена от фармацевтичната компания Pfizer, до хранилища в Съединени американски щати и в Европа, заяви вестник " Уолстрийт джърнъл ".

В съдействие с Pfizer е почнала доставките на имунизацията с товарни чартърни полети. В момента се зареждат хранилища в американския щат Мичиган и в Белгия. По-късно са планувани доставки в щата Уисконсин и в Германия.

За осъществяване на доставките самолетната компания е поискала от Федералното авиационно ръководство на САЩ  позволение за превоз на 6,8 тона изсъхнал лед , което е пет пъти повече от позволеното по закон. Ледът е нужен за поддържане на ниска температура на борда, с цел да може имунизацията да се съхранява безвредно.

Миналата седмица немската фармацевтична компания BioNTech и нейният американски сътрудник Pfizer изпратиха до ръководството по хигиеничен контрол на качеството на питателните артикули и лекарства в Съединени американски щати искане за регистрация на имунизацията против ковид. Специалисти от надзорния орган ще проучат настояването, а по-късно то ще бъде прегледано и от гилдия самостоятелни специалисти, които би трябвало да се съберат на 10 декември. По този метод,  потреблението на имунизацията в изключителни обстановки може да бъде утвърдено към средата на декември .

По-рано BioNTech и Pfizer споделиха, че са подготвени да стартират разпространяване на имунизацията до няколко часа след утвърждението ѝ, и че успеваемостта ѝ е 95%.

Властите в американския окръг Лос Анджелис, в щата Калифорния предложиха на 20-те милиона поданици да не напущат домовете си, в случай че не е неотложно, на фона на увеличение на броя на случаите на болест с новия ковид , съобщи Ройтерс.

Новите ограничения във втория по величина американски град влизат в действие в понеделник, 30 ноември и ще продължат най-малко до 20 декември.

Почти всички обществени събирания, в които вземат участие членове на повече от едно домакинство, ще бъдат неразрешени. Изключение са религиозните служби и митингите, според конституционно предпазените права.

Отворени остават плажовете, туристическите пътеки и парковете, при съблюдаване на обществена отдалеченост и носене на маски. Ще работят също голф игрищата, тенис кортовете, местата за скейтборд и други обекти за отдих.Обслужването в заведения за хранене, питейни заведения, винарни и бирарии е единствено за доставки по домовете и храна за у дома.

По данни на управляващите, през последните пет дни ежедневно са били регистрирани приблизително по 4751 нови случаи. За последното денонощие от Ковид-19 са умряли 24 души.

Общо в региона на Лос Анджелис до момента са открити близо 388 000 инфектирани, а умрелите са 7600.

Унгарското държавно управление удължи от 1 декември тази година до 1 февруари 2021 година възбраната за влизане в страната на чужденци без основна причина като мярка за битка разпространяването на ковид а, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Чуждите жители сега могат да влязат в Унгария единствено по уважителна причина. Унгарските жители след връщането си от чужбина би трябвало да се самоизолират. Тези ограничения бяха признати за да не се допусне внасяне на болестта от чужбина. 

В Унгария в този момент работи изключително състояние и нощен полицейски час. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР