Нови имена от политическия и управленски елит, свързани с Апартаментгейт,

...
Нови имена от политическия и управленски елит, свързани с Апартаментгейт,
Коментари Харесай

Нови герои, макар и по-второстепенни, лъснаха в Апартаментгейт

Нови имена от политическия и управнически хайлайф, свързани с " Апартаментгейт ", излязоха на бял свят. Става въпрос за хора, които са си купили жилища от строителната компания „ Артекс “ на цени много по-ниски от пазарните, твърди уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ".
На първо място като по-известно име се откроява зам.-енергийният министър Красимир Първанов . Той си е купил апартамент на към този момент доста известната улица " Тинтява " - малко над 149 кв. метра, дружно с два гаража – 31 кв. метра и съвсем 19 кв. метра, като е платил малко над 240 хиляди лв., което значи единствено по 616 евро на квадрат. На " Тинтява " жилище от " Артекс " си е купил и Вежди Рашидов.
Първанов нашумя около аферата АЕЦ " Белене " - той беше някогашен изпълнителен шеф на НЕК, а всички огромни работодателски организации се сплотиха против кандидатурата му за зам.-министър. Причината – сключване на съглашение за " Белене " (анекс 12), който стана едно от основанията България да бъде наказана да заплати 620 млн. евро на Русия. Анексът обрисува съответни финансови задължения по плана от НЕК. Заради въпросния автограф под анекса Първанов беше уволнен по времето на първото държавно управление на Бойко Борисов.
Второто по-известно име е това на някогашния ръководител на Комисията за контролиране на известията (КРС) Веселин Божков . Той е съумял да се снабди с апартамент за 682 евро на квадратен метър от " Артекс ". И още веднъж жилището е на ул. " Тинтява " - то е огромно малко над 132 квадрата, като общата сума е съвсем 200 хиляди лв..
Сред забавните имена е и това на Гергана Мутафова , която е член на Висшия правосъден съвет (ВСС). Мутафова беше определена от парламентарната квота като персонално предложение на Цветан Цветанов през септември 2017 година Тя е купила жилище в постройката, където апартамент има и подалата оставка като правосъден министър Цецка Цачева. Апартаментът обаче е коствал по-скъпо на Мутафова – 1147 евро на квадратен метър т.е. общо взето двойно по-скъпо от този на Цачева, който излиза по 590 евро на квадрат. Жилището на Мутафова е и най-малкото от трите изброени – малко под 117 кв. метра, а общо е платила малко над 327 хиляди лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР