Нови и нови подробности излизат за тъмните дела, с които

...
Нови и нови подробности излизат за тъмните дела, с които
Коментари Харесай

Двама от полицаите-мутри остават в ареста - бруталният Качака е ултрас на Локо , а шефът на бригадата е продал лъскав джип наскоро

Нови и нови детайлности излизат за тъмните каузи, с които се е занимавала групата от задържани ченгета в Пловдив. Трима арестувани остават в ареста за 72 часа след неочакваната акция на Вътрешна сигурност и прокуратурата в пловдивското Трето районно ръководство на полицията.

Според информацията от задържаните 7 униформени чиновници петима са освободени, а зад решетките са оставени единствено началникът на сектора Самуил Хаджиев и дясната му ръка в „ ударната група “ Атанас Качаков-Качака (на снимката), който под тепетата е прочут по-скоро като абсурден и рядко нагъл ултрас - почитател на Локомотив Пд.

Третият, който търка наровете,  е дилър от Сопотско, който, по непотвърдена публично информация, е помагал на ченгетата да рекетират наркопроизводители в района.

В момента Трето РУП в „ Кършияка “ е обезглавено след арестите, чиновниците са в потрес и към момента не знаят какво ще се случи. Тепърва там би трябвало да бъде назначен нов шеф, който пък да си подбере екип, на който има доверие.

Засега редовите ченгета разясняват бързия скок в кариерата на досегашния си началник Самуил Хаджиев, който небрежно след идването си в Пловдив си е избрал „ послушни “ доближени, които е назначил на началнически постове в районното.

„ Все още не се знае какъв брой надълбоко ще бръкне следствието на Вътрешна сигурност в Пловдив и дали ще се ограничи единствено в границите на Трето РУП “, настояват хора от сектора, пишв Марица. Според тях само ченгетата от районното в „ Северен “ са имали пълномощия да работят освен на територията на своя регион, само че и в целия град и даже в региона. Тези ударни отряди са имали за цел да разчистват неуместни хора, било посредством закани, било посредством рекет или принуждение и да реализират поставената им „ от горната страна “ задача, да изнудват, да сплашват и да очернят почтени хора със скалъпени обвинявания.

Такъв е казусът от преди 2-3 месеца, когато наоколо до районното от тези ченгета е бил арестуван и похитен задграничен жител, взел участие в скица за развъждане на марихуана. Той бил принудително препълнен в автомобил и откаран в незнайна посока, вместо в районното, като задачата е била да му се вземат колкото може повече пари.

За Качаков от дълго време се знае, че е върл футболен почитател на Локомотив, провел и взел участие в побои сред агитки в Пловдив, Асеновград и на други места. Има данни и за погроми над търговски обект с почитател продукти на „ противников “ тим. Въпреки това той няколко пъти се е измъквал изсъхнал след инспекции на Вътрешните ченгета, безчинствал и правил куп пакости на почитатели на Ботев.

Колеги на задържаните настояват, че някои от тях на вятъра са си поставили главата в торбата, защото от ударите, не са вадели доста пари – единствено по няколко хиляди. „ По-изгодно щеше да им бъде, в случай че се бяха пенсионирали преди резила – щяха да вземат по десетина заплати според от навъртения стаж под пагон и нямаше да ги разкарват в този момент по арестите “, разясняват служители на реда.

Други обаче са на мнение, че изнудвачите в униформа са си изкарвали много „ изсъхнало “ посредством разнообразни нечисти схеми. Под ударите им са били предприемачи, наркоразпространители, сводници и други,за които са имали уличаващи сведения и са ги употребявали против тях за рекет.

За образец дават шефа на Трето, който предишния месец си купил безценен джип “Тойота “. Мощният високопроходим звяр бил оборудван с всевъзможни екстри и приспособен за вървене на лов на труднодостъпни места. Вехоятно обаче Самуил Хаджиев е усетил накъде духа вятъра и предходната седмица скоропостижно продал возилото.

Тепърва ще стартират да излизат нескрито и други разкрития за рекетьорите с пагони, за които дълго ще се приказва. Засега е ясно, че 72-часовото задържане на тримата арестанти по случая изтича в събота и тогава съдът би трябвало да гледа ограниченията им за неотклонение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР