Нови и непознати по нашите географски ширини грипни вируси ще

...
Нови и непознати по нашите географски ширини грипни вируси ще
Коментари Харесай

Непознати грипни вируси атакуват България до месец

Нови и непознати по нашите географски ширини грипни вируси ще нападат страната ни до един месец. Става въпрос за вариантите " Хонконг” и " Мичиган”. За разлика от познатия до момента свински грип, който засягаше главно хора в дейна възраст, се чака новите вируси да ударят най-много възрастните и дребните деца, съобщи Нова ТВ.

Характерно за идващия грип е, че стартира внезапно - с висока температура, болки в цялото тяло и кашлица. Ако недоволствата не отзвучат за 3-4 дни - наложително би трябвало да се търси лекарска помощ.

Сега е идеалният миг за имунизиране против грип. Това уточни пред бТВ доктор Ангел Кунчев, основен здравен контрольор във връзка новите вируси, които ще ни нападат през есенно-зимния сезон. Той разяснява, че три седмици са нужни антителата да доближат равнища, които в случай че не предпазят напълно от болестта, то най-малко да се избегне тежко протичане и затруднения. Тази година вирусът ще засегне възрастните най-много, както и децата към 5 до 9 години, разясни той.

" Циркулират вариантите " Хонконг " и " Мичиган ", който размени " Калифорния ", прочут и като свински грип. " Мичиган " е по-нов и нямаме толкоз имунитет, а дали ще надделее над " Хонконг " ще забележим, сподели Кунчев. Различните варианти грип протичат по относително идентичен метод.

В момента върлуват няколко респираторни вируси, като обичано през декември ще стартира грипа. Д-р Кунчев е безапелационен, че грип не може да се кара на крайник. " Като цяло общото положение е по-лошо и в действителност се чувстваш разбит”, разясни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР