Нови фондове за подкрепа на туризма, изграждане на АМ „Черно

...
Нови фондове за подкрепа на туризма, изграждане на АМ „Черно
Коментари Харесай

Димитър Бойчев, ГЕРБ: Проектира се трета лента на пътя Слънчев бряг - Обзор

Нови фондове за поддръжка на туризма, създаване на Автомагистрала „ Черно море “, саниране на еднофамилни здания. Това са част от целите в програмата ни, директно свързани с развиването на Обзор и с по-добрия живот на хората. Това съобщи претендентът за депутат от коалиция ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев. Той се срещна с кмета на Обзор – Христо Янев и поданици на града и съставните селища.

„ Магистрала „ Черно море “ е в напреднал стадий на планиране. В момента се проектира и трета лента на пътя Слънчев бряг - Обзор за разширение и рехабилитация, както и уголемение на Дюленския проход “, добави още четвъртият в листата на ГЕРБ-Бургас.

„ Амбицията ни е да усилваме парите за туристическа реклама, тази година те са 15 млн.лв. Да се популяризира България не най-общо като лятна дестинация, а целево – с конктетни места за отмора. Държавната чартърна стратегия от 35 евро за седалка, продължава и през тази година. Гласувани са 40 млн. лева и ще обхване чартъри отвън Европейски Съюз – съветските авиолиниии да вземем за пример. Вече имаме запитвания за летище Бургас “, разясни Бойчев. Той показа за своя концепция за реализация в идващ мандат. „ Тя касае и Обзор, в региона се правят всеки сезон разкопки.

Ще се сътвори фонд за инфраструктура, развиване и реклама на новооткрити културно-исторически обекти. В него ще се акумулират средства посредством туроператорите “, уточни регионалният координатор на ГЕРБ.

По време на срещата жителите желаеха поддръжка по проблема с емблематичния обект „ Бедрок “ и издадената заповед за неговото унищожаване. Бойчев пое ангажимент да се запознае в елементи със случая.

Жителите на Обзор повдигнаха и тематиката за извършения референдум, в който показаха своята воля да се отделят от Община Несебър. Бойчев разясни, че преписката за отделянето на обитаемоте места към този момент е в Министерски съвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР