Нови фондове за подкрепа на туризма, изграждане на АМ Черно

...
Нови фондове за подкрепа на туризма, изграждане на АМ Черно
Коментари Харесай

Проектира се трета лента на пътя Слънчев бряг - Обзор

 Нови фондове за поддръжка на туризма, създаване на Автомагистрала " Черно море “, саниране на еднофамилни здания. Това са част от целите в програмата ни, директно свързани с развиването на Обзор и с по-добрия живот на хората “. Това съобщи претендентът за депутат от коалиция ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев. Той се срещна с кмета на Обзор – Христо Янев и поданици на града и съставните селища.

" Магистрала " Черно море “ е в напреднал стадий на планиране. В момента се проектира и трета лента на пътя Слънчев бряг - Обзор за разширение и рехабилитация, както и уголемение на Дюленския проход “, добави още четвъртият в листата на ГЕРБ-Бургас.

" Амбицията ни е да усилваме парите за туристическа реклама, тази година те са 15 млн.лв. Да се популяризира България не най-общо като лятна дестинация, а целево – с конктетни места за отмора. Държавната чартърна стратегия от 35 евро за седалка, продължава и през тази година. Гласувани са 40 млн. лева и ще обхване чартъри отвън Европейски Съюз – съветските авиолиниии да вземем за пример. Вече имаме запитвания за летище Бургас “, разясни Бойчев.

Той показа за своя концепция за реализация в идващ мандат. " Тя касае и Обзор, в региона се правят всеки сезон разкопки. Ще се сътвори фонд за инфраструктура, развиване и реклама на новооткрити културно-исторически обекти. В него ще се акумулират средства посредством туроператорите “.

По време на срещата жителите желаеха поддръжка по проблема с емблематичния обект " Бедрок “ и издадената заповед за неговото унищожаване. Бойчев пое ангажимент да се запознае в елементи със случая.

Жителите на Обзор повдигнаха и тематиката за извършения референдум, в който показаха своята воля да се отделят от Община Несебър. Бойчев разясни, че преписката за отделянето на обитаемоте места към този момент е в Министерски съвет, където се чака специалистите да се произнесат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР