Нови енергийни етикети на домакинските електроуреди влизат на пазара от

...
Нови енергийни етикети на домакинските електроуреди влизат на пазара от
Коментари Харесай

Нови енергийни етикети на електрическите уреди от 1 март

Нови енергийни етикети на домакинските електроуреди влизат на пазара от 1 март. Нов детайл при етикирането е QR кодът, който след сканиране ще води потребителите в уеб страница, съдържащ информация за продукта, оповестява БНР.

" Новите енергийни етикети на домакинските електроуреди ще забележим на пазара още от началото на идната седмица, макар че подмяната ще се реализира поетапно. Обновеният етикет ще се появи с нов дизайн и с непрекъсната енергийна канара от А до G, като плюсовете ще изчезнат. Така уредите от сегашните най-високи енергийни класове слизат надолу по скалата в класовете С,D и Е. А с създаването на нови технологии, класовете нагоре по скалата последователно ще се запълват с новите модели електроуреди:

" От 1 март нов етикет ще получат електронните екрани и тв приемниците в това число, битовите перални машини, пералните машини със сушилни, хладилните уреди и домакинските съдомиялни машини. А от 1 септември с нов етикет ще бъдат и светлинните източници, лампи и осветители " - изясни Искра Василева от Министерството на стопанската система и заяви, че етикетът ще съдържа информация и за потреблението на запаси и шума, който уредите излъчват. " Едно домакинство, употребявайки високоефективни уреди, би могло да спести от годишната сметка на електрическа енергия до 550 лева "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР