Нови електрически автобуси ще обслужват линия 123, която е от

...
Нови електрически автобуси ще обслужват линия 123, която е от
Коментари Харесай

Фандъкова: Само електробуси ще возят до Симеоновския лифт

Нови електрически рейсове ще обслужват линия 123, която е от автостанция " Гео Милев " през Студентски град до Симеоновския въжен превоз. Сега единствено един електробус се движи по нея и интервалът е 55 минути. От 17 януари ще се включат още два електробуса и интервалът ще бъде 25 минути, разгласи кметът Йорданка Фандъкова през днешния ден.

" В края на февруари още две автобусни линии ще бъдат напълно с електрически рейсове – линиите 84 и 184 до аерогарата. До 2021 година в София към 20% към този момент ще бъдат електрифицирани ", добави тя.

Електробусите са китайски, марка " Хайгър ", създадени са в Шанхай. Цената на един е 450 000 евро. Пробегът с едно зареждане е 40 км, който е задоволителен за отиване и връщане до Симеоновския въжен превоз. На автостанция " Гео Милев " е построена зарядна станция, на която за 6-7 минути акумулаторната батерия на електробуса ще се зарежда.

Фандъкова показа новия си заместител по превоза – Кристиан Кръстев. Той съобщи, че до месец ще открие " виртуална приемна " за жителите и по този начин ще събира отзиви и оферти от тях.
" Ще има и нещо сходно на референдум, в който ще пускаме всички нови хрумвания на жителите ", съобщи той.

В момента неговият екип работел върху повишението на пропускателната дарба на кръстовищата на бул. " Тодор Каблешков " и бул. " България ", както и на бул. " Панчо Владигеров " и бул. " Царица Йоанна ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР