Нови две изследвания сочат, че противно на предишните опасения, няма

...
Нови две изследвания сочат, че противно на предишните опасения, няма
Коментари Харесай

Две проучвания сочат, че британският вариант на коронавируса не е по-тежък

Нови две проучвания сочат, че обратно на предходните опасения, няма безапелационни доказателства, че английският вид на ковид (B.1.1.7) усилва тежестта на инфекцията от COVID-19. Категорично обаче този вид е по-заразен от други типове SARS-CoV-2. Изследователски публикации са оповестени в научните списания и, съобщи БГНЕС.
Според първите изследвания, в допълнение към способността да се популяризира бързо, B.1.1.7 може да се отличава и с нараснала смъртност на пациентите. Експертите не престават да изследват резултатите от инфекцията с английския вид, с цел да схванат дали в действителност е по-смъртоносна, а също и да открият дали имунизациите против SARS-CoV-2, основани против други разновидности на вируса, защищават от този вариант.
 По-големи ли са провалите от английския вид на COVID-19? По-големи ли са провалите от английския вид на COVID-19?
" Пораженията от английския вид на ковид в страната несъмнено са по-големи. Пневмониите, които ние следим, засягат знач...
Авторите на първото изследване наблюдават лондончани, които са признати в две градски клиники сред началото на ноември и края на декември 2020 година Тогава имунизацията е още в самото начало и съвсем нищо не се знае за английския вид. Учените са анализирали броя и състава на вирусните частици от проби на пациенти, както и признаците, с които са били инфектирани. Общо откривателите са получили данни от 341 лондончани.
Делът на смъртните случаи измежду пациентите и в двете групи е съпоставим (16% и 17%), а тежестта на признаците също е почти идентична. В същото време, кислородни маски се предписват по-често на пациенти с B.1.1.7 (44% против 30%), само че съгласно откривателите това може да се дължи освен на тежестта на коронавирусната зараза. Следователно, учените не са взели поради тази характерност в своите изводи.
Друга значима разлика сред пациентите с английски вариант е високият вирусен товар: т.е. броят на вирусните частици в техните кръвни проби.
Второто изследване обгръща доста повече участници: малко над 36 500 души, които са употребявали приложението Коронавирус Symptom Study от края на септември до края на декември 2020 година Това приложение се предлага да се конфигурира от пациенти, които са се разболели от ковид, с цел да могат да обяснят на лекаря за признаците на зараза.
 Нови данни: Британският ковид е по-смъртоносен. А имунизациите понижават доста риска от гибел Нови данни: Британският ковид е по-смъртоносен. А имунизациите понижават доста риска от гибел
С 64% се усилва смъртността от английския вид на ковид (B.1.1.7) по отношение на циркулиращите преди него разновидности. Това демонстрира м...
В допълнение към данните за това по какъв начин се усеща всеки пациент, приложението предава и мястото, където се е намирал. По този метод откривателите разполагат с огромно количество данни, съгласно които и съпоставяне с информацията за съотношението на пациентите с B.1.1.7 във всеки район и е допустимо да се направи извод за връзката сред тежестта на признаци и броя на пациентите с английски вариант.
Учените не откриват никаква статистически значима връзка сред тези параметри: когато броят на пациентите с английския вид се усили в избран район на Англия, Шотландия или Уелс, броят на случаите на тежък COVID-19 в този район не се усилва и постоянно се трансформира по самостоятелен модел. Няма забележителна връзка сред броя на пациентите с B.1.1.7 и равнището на наново заразяване - докладвани са подозрителни 249 случая и заключението е, че английският вид не води до забележим скок на случаи в това отношение.
Учените, въпреки всичко, виждат една връзка: става известно, че репродуктивният показател - индикаторът, по който учените преценят скоростта на разпространяване на даден вирус - при английския вид е 1,35 пъти по-висок от този на " общоприетия " т.е. уханския ковид.
Въпреки всичко това, съгласно учените, благодарение на съществуващите лекувания, репродуктивният показател B.1.1.7 може да бъде понижен. Освен това, съгласно последните изследвания, всички известни все още ваксини са ефикасни против него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР