Нови два случая на заразени с коронавирус са установени тази

...
Нови два случая на заразени с коронавирус са установени тази
Коментари Харесай

Лекарка от Троян и социален работник от Ловеч са с COVID-19

Нови два случая на инфектирани с ковид са открити довечера в Ловечка област, съобщи БНР. С потвърдени позитивни проби са персонална лекарка от Троян и обществен служащ от Ловеч . За регионалният център това е първи случай на COVID-19, а за Троян четвърти.

И двете дами с позитивни проби са в положително здравословно положение и ще се лекуват в домашни условия, заяви шефът на РЗИ доктор Анета Винева.

Те са сложени под 28-двевна карантина. Установени са и контактните лица, добави доктор Винева, както и разясни, че дамата от Ловеч даже няма признаци на ковид, само че е посочила позитивна проба след започвалото проучване на работещи на първа линия.

Лекарката от Троян има леки недоволства, добави шефът на РЗИ.

" Пробата е взета във връзка контакти с доказания случай в белодробната болница. Това е персоналната лекарка, само че не бих споделила и никой не може да го твърди сигурно, че тя се е заразила от него. " - разясни доктор Винева

Днес се чакат резултатите от още проби.

На постоянния си брифинг по-рано сутринта Щабът заяви, че доказаните досега случаи на ковид са 2 372, 41 от тях са новорегистрирани. 42-ма души са оздравели.
 176 детски градини в столицата отварят в понеделник
176 детски градини в столицата отварят в понеделник

Заработват и 24 детски ясли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР