Нови девет специалности да влязат в Списъка на защитените от

...
Нови девет специалности да влязат в Списъка на защитените от
Коментари Харесай

МОН предлага нови специалности да влязат в Списъка на защитените от държавата

Нови девет специалности да влязат в Списъка на предпазените от страната, оферират от МОН. Седем от тях са от професионално направление „ Строителство “. Останалите две са „ Класически принадлежности “ за специалност „ Лютиер “ и компетентност, обвързвана с производството на облекло.Така предпазените от страната специалности от специалности ще станат общо 60.

С шест нови да се актуализира и Списъкът със специалности с предстоящ дефицит от експерти на пазара на труда, предлага още просветителното ведомство. Предвижда се описите да се ползват от идната образователна година за учениците, признати в VIII клас по държавния банкет.

Защитените специалности са характерни като наличие и всяка от тях се преподава в не повече от четири учебни заведения в страната. Обучението прави по държавен банкет в паралелка с минимум 9 възпитаници.От листата се изважда една компетентност - „ Дограма и стъклопоставяне “, защото към този момент не дава отговор на критерия за уникалност по териториален симптом.

С шест нови да се актуализира и Списъкът със специалности с предстоящ дефицит от експерти на пазара на труда, оферират още МОН. Две от тях са от професионално направление „ Горско стопанство “, други две са в региона на строителството, а останалите са свързани с компютърните науки и с превоза.Така те стават общо 84, а образованието по тях се прави по държавен банкет в паралелка с минимум 12 възпитаници.

Списъците на предпазените от страната специалности и на тези от специалности, по които е налице предстоящ дефицит от експерти на пазара на труда са обновени с оферти от национално показаните работодателски организации и министерствата, прецизират от просветното ведомство.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР