Нови данни от световно проучване показват, че доставките на смартфони

...
Нови данни от световно проучване показват, че доставките на смартфони
Коментари Харесай

Доставките на смартфони са намалели с 11% в световен мащаб, докато търсенето на iPhone 13 все още расте

Нови данни от международно изследване демонстрират, че доставките на смарт телефони в международен мащаб са паднали с 11% заради неподходящите пазарни условия. Търсенето остава постепенно през 2022 година на фона на неподходящия пазар.

Samsung води пазарния дял с 24%, до момента в който Apple е на второ място с 18% дял. Xiaomi се класира на трето място с 13% дял заради триумфа на серията Redmi Note. OPPO, който създава OnePlus, и Vivo заеха надлежно четвърто и пето място.

Въпреки продължаващата неустановеност, тези производители на смарт телефони откриха способи да останат настоящи, като разшириха портфолиото си от устройства за годината. Например, Samsung обнови своята серия A, с цел да продължи да бъде известен телефон от междинен до невисок сегмент.

Докато iPhone 13 серията продължава да улавя потребителското търсене, новият iPhone SE, пуснат през март, се трансформира във значимо устройсто от междинния клас за Apple. На сходна цена на своя предходник, той предлага усъвършенстван чипсет и усъвършенствана продуктивност на батерията и прибавя 5G свързаността, която каналите на операторите дават.

Пазарите означиха скок в случаите на COVID-19 заради новите разновидности, макар че минималните хоспитализации помогнаха за бързото нормализиране на интензивността на потребителите. Доставчиците са изправени пред огромна неустановеност заради войната сред Русия и Украйна, продължаващите блокирания в Китай и опасността от инфлация. Всичко това добави към обичайно бавното сезонно търсене.

Също по този начин китайските снабдители към момента страдат от ограничавания на доставките в ниския край, тяхната световна агресия е възпрепятствана от забавянето на вътрешния им пазар.

`Доставките

Вторичните резултати, като повишаване на силата или възходящата инфлация, в този момент стават доста забележими за мнозина по света, което от своя страна наподобява евентуално да има третични резултати, като да вземем за пример закъснение на търсенето на всевъзможни потребителски артикули – без значение дали това са смарт телефони или абонаменти за поточно предаване, спад в който също беше обявено.

Въпреки известията, че продажбите на iPhone SE 3 не се показват добре, данните наподобява се разграничават. Има ново изследване, съгласно което американските оператори са открили, че iPhone SE 3 изисква по-малко, в сравнение с за iPhone SE 2. Твърди се, че производителите на смарт телефони „ би трябвало да се оборудват, с цел да реагират бързо на нововъзникващите благоприятни условия и опасности “.

Докладът приключва с обнадеждаващо обръщение за близкото бъдеще: „ Добрата вест е, че мъчителният дефицит на съставни елементи може да се усъвършенства по-рано от предстоящото, което сигурно ще помогне за облекчение на натиска върху разноските “.
`Доставките

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР