Нови четири незаконни постройки, намиращи се около вила “Аглика” на

Нови четири незаконни постройки, намиращи се около вила “Аглика” на ...

Още четири незаконни постройки ще се събарят в резиденцията на Божков във Витоша


Нови четири незаконни постройки, намиращи се около вила “Аглика” на територията на природен парк “Витоша”, трябва да бъдат премахнати. Това става ясно от 4 заповеди, издадени от направление “Архитектура и градоустройство”, ръководено от главния архитект на София Здравко Здравков.

Незаконни строежи са: сграда за обслужващ персонал, едноетажна сграда за КПП, гараж и метална бариера.
 
В миналото вила "Аглика" се ползваше като резиденция на Тодор Живков. Впоследствие тя бе приватизирана от банкера Емил Кюлев, а след убийството му стана собственост на бизнесмена Васил Божков, който понастоящем е обвинен в 18 престъпления.

По процедура, след влизане в сила на издадените заповеди собствениците ще получат покана за доброволно премахване. В случай че не бъдат изпълнени, Столичната община ще пристъпи към действия по принудително премахване.

От направление “Архитектура и градоустройство” припомнят, че извършват проверки за законосъобразността и техническото състояние на 17 строежа на територията на парк “Витоша“ в изпълнение на разпореждане от Върховна административна прокуратура. В края на в бившата резиденция на Тодор Живков.

През , съобщи прокуратурата.

Източник: mediapool.bg