Нови четири незаконни постройки, намиращи се около вила “Аглика” на

...
Нови четири незаконни постройки, намиращи се около вила “Аглика” на
Коментари Харесай

Още четири незаконни постройки ще се събарят в резиденцията на Божков във Витоша

Нови четири противозаконни постройки, намиращи се към вила “Аглика” на територията на естествен парк “Витоша”, би трябвало да бъдат отстранени. Това излиза наяве от 4 заповеди, издадени от направление “Архитектура и градоустройство”, ръководено от основния проектант на София Здравко Здравков.

Незаконни градежи са: постройка за обслужващ личен състав, едноетажна постройка за контролно-пропусквателен пункт, гараж и железна преграда.

В предишното вила " Аглика " се ползваше като резиденция на Тодор Живков . Впоследствие тя бе п риватизирана от банкера Емил Кюлев , а след убийството му стана благосъстоятелност на предприемача Васил Божков , който понастоящем е упрекнат в 18 закононарушения.

По процедура, след влизане в действие на издадените заповеди притежателите ще получат покана за непринудено унищожаване. В случай че не бъдат изпълнени, Столичната община ще пристъпи към дейности по наложително унищожаване.

От направление “Архитектура и градоустройство” напомнят, че правят инспекции за законосъобразността и техническото положение на 17 градежа на територията на парк “Витоша “ в осъществяване на предписание от Върховна административна прокуратура. В края на в някогашната резиденция на Тодор Живков.

През, заяви прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР