Нови 61 бизнес лидери, ангажирани в разнообразни индустрии, обявиха намерението

...
Нови 61 бизнес лидери, ангажирани в разнообразни индустрии, обявиха намерението
Коментари Харесай

61 компании ще измерват въздействието си по универсални стандарти на Световния икономически форум

Нови 61 бизнес водачи, ангажирани в разнородни промишлености, оповестиха желанието си да се причислят в самодейността Stakeholder Capitalism Metrics (SCM) – набор от метрики, свързани с околната среда, ръководството и обществената конюнктура (т.нар. ESG), създадени от Световния стопански конгрес и Международния бизнес съвет.

Проектът е формиран от 21 съществени индикатори, фокусирани върху хората, планетата, просперитета и правилата на ръководство, считани за най-важни за бизнеса, обществото и околната среда.

От изказване на Световния стопански конгрес излиза наяве, че измежду фирмите и организациите, които се включват към SCM, са Adecco Group, Allianz, Dell, Delloitte, Dow, HP, IBM, Nestlé, PayPal, Publicis, Salesforce, Siemens, Sony и Unilever.

Всички те се съгласяват да отразяват главните метрики в докладите пред вложители и други заинтригувани страни, да поддържат обществено самодейността и да окуражават бизнес сътрудниците си да създадат същото, както и да предизвикват доближаването на съществуващите стандарти, рамки и правила в поддръжка на напредъка към общоприето решение за съществуването на сходен нефинансов доклад.

„ Публичните задължения на фирмите да рапортуват освен по финансови въпроси, само че и за въздействието им върху ESG са значима стъпка към световна стопанска система, която работи за напредъка, хората и планетата “, изясни създателят и ръководител на Световния стопански конгрес, Клаус Шваб.

„ Трябва да осигурим огромна възвръщаемост за нашите акционери и да спомогнем за напредъка на най-важните цели на обществото. Това е капитализмът на заинтригуваните страни в деяние “, разяснява Брайън Мойнихан, ръководител и основен изпълнителен шеф на Bank of America, както и ръководител на Международния бизнес съвет.

Инициативата започва през август 2019 година, когато Световният стопански конгрес си партнира с Deloitte, EY, KMPG и PwC за създаването на 21 съществени и 34 разширени индикатори. Към нея предходната година се причислиха 120 компании.

Световният стопански конгрес в Давос стартира през вчерашния ден и се организира напълно онлайн тази година поради пандемията от новия ковид. Организаторите плануват и провеждането му в офлайн формат през месец май в Сингапур.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР