Нови 5 случая на CОVID-19 са регистрирани в област Враца

...
Нови 5 случая на CОVID-19 са регистрирани в област Враца
Коментари Харесай

Четирима мездренчани и врачанка, настанена в Тубдиспансера, са новите случаи на заразени с COVID-19 в областта

Нови 5 случая на CОVID-19 са регистрирани в област Враца през миналото денонощие, сочат данните от Единния информативен портал.
Четири от оповестените лица са от Мездра и са диагностицирани за домашно лекуване. Заразени са двама мъже на 22 и на 56 години и две дами – на 54 и на 49 години. 49-годишната жена е била контактна на към този момент доказан случай. След позитивните резултати от лабораторните проучвания, е стартирано епидемиологично изследване. Предприети са всички противоепидемични и изолационни ограничения за откритите контактни лица.
Петият случай касае жена на 67 години от Враца, диагностицирана във връзка недоволства. Жената е приета в болница в Тубдиспансера и са подхванати противоепидемични и изолационни ограничения на контактните ѝ лица.
90 са пробите, които екипи на Регионалната здравна ревизия в града под Околчица са взели през миналото денонощие. PCR – проучванията са на контактни лица на към този момент доказани случаи. Очакват се резултатите от 59 проби.
От общо 124 позитивни случаи на ковид в региона, 19 са дейни. 10 от инфектираните са на домашно лекуване, останалите 9 са настанени в болнично заведение. 101 са излекуваните. Под карантина към този миг са 33 лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР