Нови 4000 души, повечето от които висококвалифицирани, са наети в

...
Нови 4000 души, повечето от които висококвалифицирани, са наети в
Коментари Харесай

Автомобилните заводи в България наемат по 2 души на всеки час

Нови 4000 души, множеството от които висококвалифицирани, са наети в автомобилната промишленост през последната година, а работещите в бранша се покачват с над 12% в последните 12 месеца. Заетите в сектора непрестанно се усилват, а общият им брой към този момент е 37 000 души.

Това демонстрира изследване на Colliers за развиването на автомобилната промишленост в България, в което вземат участие всевъзможни по мярка компании - от такива с под 50 до такива с над 1000 чиновници.

Предприятията са се увеличавали приблизително с по 16 чиновници в 248-те работни дни през 2017 година Вземайки поради работните часове (1948), компаниите са наемали приблизително по двама чиновници на час.

Заради предстоящите по-високи доходи, над половината от предприятията от автомобилния бранш считат да наемат нови чиновници, да влагат в ново съоръжение и парцели и през 2018 година През 2017 година компаниите, които имат желание да усилят броя на личния състав си, са с 14% повече по отношение на миналата година.

Райони

 Снимка 339718
Източник:

Компаниите възнамеряват да разширят активността си както на сегашните места, по този начин и в други градове в страната. Фирмите от автомобилостроенето са във всички райони на България, само че най-вече са в Южна България.

Компаниите от бранша се интересуват най-много от региони с висока безработица, където има огромен брой механически експерти.

Предпочитани са регионите към София, Перник, Враца, Мездра, Пловдив. Големи производства са ситуирани и към Сливен, Ямбол, Кърджали, Търговище и Русе. Области с капацитет за развиване са Видин, както и Стара Загора, където към този момент се работи по обособяването на Индустриална зона " Загоре ".

Глад за квалифицирани фрагменти

 Снимка 339716
Източник:


Инвеститорите се нуждаят от квалифицирани фрагменти, с цел да развиват новаторски действия с висока добавена стойност в България. 40% от фирмите към този момент имат научноизследователска и развойна активност у нас, считат да я развиват и отсега нататък.

Компаниите набират личен състав основно от профилирани образователни заведения ( в 64% от случаите) като професионални гимназии и механически университети. Много по-рядко (19%) разчитат на дуално образование, а вносът на непознати служащи е прекомерно рядко срещан (в едвам 4% от случаите).

Компаниите залагат основно на лични образования за възстановяване на квалификацията на чиновниците си, само че към този момент се доверяват и на частни компании, предлагащи профилирани образования.

Предимствата на България

 Снимка 255458
Източник:

Поради забележителните преимущества на България като капиталова дестинация, непознатите компании са все по-склонни да стартират (или да уголемяват към този момент съществуващ) бизнес у нас.

Инвеститорите се възползват от географското състояние, данъчните тласъци, конкурентните разноски за труд, ниските разноски за електричество и недвижими парцели.

 Снимка 339720
Източник:

Страната ни предлага разнородни фискални облекчения за непознатите компании, отличава се с конкурентната си цена за електрическа енергия за индустриални консуматори - €0.095/квтч.

България има най-ниски средногодишни разноски за заплата в автомобилния бранш измежду страните от Централна и Източна Европа.

 Снимка 339719
Източник:

Освен положителната подготовка, преимущество на българските служащи е, че са учили един, а от време на време и 2 непознати езика още в гимназията.

Компания от бранша възнамерява откриването на трети цех у нас. Като причина за това управлението й показва местоположението на страната, бързоразвиващата се среда, привлекателните налози за бизнеса, както и позитивните резултати на двата съществуващи към този момент завода на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР