Нови 14 електрически автобуса Yutong и зарядни станции за тях

...
Нови 14 електрически автобуса Yutong и зарядни станции за тях
Коментари Харесай

Плевен взема нови електробуси, доставчикът е знаков

Нови 14 електрически рейса Yutong и зарядни станции за тях с компания, близка до един от притежателите на ЦСКА – Гриша Ганчев, контракти общинската " Тролейбусен превоз " - Плевен. Контрактът посред им е на стойност 13,4 млн. лева с Данък добавена стойност и към този момент е докладван пред Агенцията за публични поръчки.
Това е същата компания (Българска автомобилна индустрия), която достави на Министерство на вътрешните работи 290 джипа " Грейт Уол ", а неотдавна, че ведомството би трябвало да върне над 6 млн. евро, отпуснати по съглашението за битка с мигрантския напън по границите - тъй като въпросните джипове не са такива, каквито е трябвало.
Справка в уеб страницата на общинската компания " Тролейбусен превоз " в Плевен сочи, че за присъединяване в процедурата по възлагане са били подадени 10 предложения. На 7-ми октомври процедурата бива прекъсната с мотив, че всички те не дават отговор на изискванията за осъществяване на поръчката, което ги прави несъответствуващи по смисъла на закона.

(Макет на електробусите Yutong, които ще бъдат доставени в Плевен)
Жалба в Комисия за защита на конкуренцията подава само „ Българска автомобилна промишленост “  (БАИ). Нейните причини против отстраняването ѝ от присъединяване са признати напълно от Антимонополната комисия. Тя излиза с решение, че връща преписката на възложителя за продължение на процедурата от стадий ново стимулирано разглеждане на техническото предложение на „ Българска автомобилна промишленост “ ЕАД, при вземане предвид с дадените от Комисия за защита на конкуренцията претекстове. Дружеството „ Тролейбусен превоз “ пък би трябвало да заплати на БАИ разходи за производството от 14 100 лева Решението не е обжалвано във Върховния административен съд, тъй като общинските адвокати са сметнали, че нямат късмет да завоюват, разяснява кметът на града Георг Спартански пред.
Така процедурата бива обновена и в нея продължава присъединяване си единствено въпросната компания. Тя е и финализирана с контракт на 12-ти май. Доставчик на електробусите е китайската компания " Джънджоу Юйтун Бус ", която ги създава. Зарядните станции пък са от производителя " Гуанджоу Сиен Хъ Технолъджи Инженеринг " - Китай. Срокът за доставка е 7 месеца.
Договорът сред БАИ и " Джънджоу Юйтун Бус " (в качеството му на подизпълнител) за доставка на рейсовете и в допълнение съоръжение към тях е на стойност 4 141 515 евро (приблизително 8,1 млн. лева.). Договорът сред БАИ и „ Тролейбусен превоз “ за доставка на рейсовете дружно с оборудването пък е 12,4 млн. с Данък добавена стойност.
Общата стойност на зарядните станции е 886 920 лева с Данък добавена стойност, а на спомагателното съоръжение е 110 882 лева с Данък добавена стойност.

На церемонията по подписването на контракта, състояла се на 12-ти май, участват кметът на община Плевен Георг Спартански, неговите заместници Стефан Милев и Милен Яков, Тодор Стойков – търговски шеф на " Българска автомобилна промишленост " ЕАД.
Финансовото поръчителство на плана е от Оперативна стратегия " Околна среда ".
 Стамен Янев за Actualno.com: В 8 от 10 коли има елементи, създадени в България Стамен Янев за Actualno.com: В 8 от 10 коли има елементи, създадени в България
Стамен Янев е изпълнителен шеф на Българска организация за вложения от януари 2015 година Той е правист, специализирал в областта на слив...

" Днес вършим следващата сполучлива стъпка към рационализация на градския превоз и реализиране на цялостната му екологосъобразност ", разяснява кметът на града Георг Спартански. В града ни се движат 54 нови тролейбуса, доставени на два стадия, а с новите електробуси с съображение можем да се гордеем, че сме единственият град в България и от дребното в Европа с напълно екологичен градски превоз. Новата облага ще ни разреши да разкрием нови транспортни линии и да разтеглим съществуващите, с което ще повишим качеството на обслужване на нашите жители ", съобщи на церемонията Спартански.
Тогава прецизират, че рейсовете са 12-метрови, нископодови, с корпус от двойно галванизирана високоякостна стомана за по-голяма сигурност на пасажерите и лидера. Снабдени са със система за видеонаблюдение, високоговоряща система, както и със система за наблюдаване и диагностика в действително време. А също, че са климатизирани, разполагат с 32 седящи места и обособена зона за майки с колички и трудноподвижни хора.
Пробегът на един електрически рейс при цялостен заряд е до 400 км, а времето за зареждане на батерията е под 4 часа. Над 67 тона са нездравословните излъчвания въглероден диоксид, които ще бъдат спестени от едно транспортно средство на годишна база.
" Гаранцията на електробусите е 60 месеца, а на батериите им – 96 месеца. Високоспециализиран екип от БАИ и Yutong Bus ще подсигурява тяхната надеждна употреба и навременно и умело сервизно обслужване ", осведомят още по време на сключването на контракта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР