Новете мерки и сертификатите не повишават здравната сигурност в България. За пореден ...

Новете мерки и сертификатите не повишават здравната сигурност в България. За пореден

Валери Симеонов: Заради ниското ниво на ваксинация държавата може да загуби милиарди

" Новете ограничения и сертификатите не покачват здравната сигурност в България. За следващ път нарушаваме предписание и това може да ни коства 12 милиарда от Плана за възобновяване и развиване ", това сподели в " Денят на живо с Наделина Анева " по NOVA NEWS Валери Симеонов, претендент за държавен глава от " Патриотичен фронт ".

Той напомни, че тези средства се дават като помощ за възобновяване и непоклатимост след пандемията от ковид и в случай че нищо ползотворно не вършим по въпроса, те не ни се поставят.

Симеонов е уверен, че е погрешно да се издава документ на хора с една сложена доза, тъй като това ще бъде документ с погрешно наличие.

" Ускореното въвеждане на ограниченията сложиха в тежко състояние бизнеса и доста хора, които са преболедували COVID-19 и имунизирани, които не са си изкарали документ. Решението е на Радев, на на министър Кацаров ", съобщи още претендентът за държавен глава.

Според него решението е еднолично, така като това правителство е формирано от еднолично назначени министри, а не определено демократично.

Симеонов счита, че с тези нови мерки се провокира напрежение и се нажежава в допълнение атмосферата. За него здравният министър е издал заповедта бързо и неадекватно.

" Ако държавният глава се интересуваше от пандемията, щеше за близо две години да свика съвещателен съвет по въпроса ", сподели още претендентът за държавен глава.

Според него имунизацията може да не е наложителна, само че неимунизиран болен да си заплаща цялото лекуване.

За лидера на НФСБ патриотично е човек да има вина към обществото и към страната, тъй като държавността би трябвало да се пази.

Относно проблмът с високите цени на електричеството, Валери Симеонов съобщи, че битовите потребитеили на газ у нас са 6%, което е пренебрежимо малко, а сериозният казус е точно високота стойност на електрическа енергия.

" Държавата би трябвало да оказва помощ на бизнеса в това отношение, както и на социално слабите, които не могат да си платят разходтеи за отопление и електричество ", сподели още кандидатът за " Дондуков " 2.

Източник: petel.bg