Новете мерки и сертификатите не повишават здравната сигурност в България. За пореден

...
Новете мерки и сертификатите не повишават здравната сигурност в България. За пореден
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Заради ниското ниво на ваксинация държавата може да загуби милиарди

" Новете ограничения и сертификатите не покачват здравната сигурност в България. За следващ път нарушаваме предписание и това може да ни коства 12 милиарда от Плана за възобновяване и развиване ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Валери Симеонов, претендент за президент от " Патриотичен фронт ".

Той напомни, че тези средства се дават като помощ за възобновяване и непоклатимост след пандемията от ковид и в случай че нищо ползотворно не вършим по въпроса, те не ни се поставят.

Симеонов е уверен, че е погрешно да се издава документ на хора с една сложена доза, тъй като това ще бъде документ с погрешно наличие.

" Ускореното въвеждане на ограниченията сложиха в тежко състояние бизнеса и доста хора, които са преболедували COVID-19 и имунизирани, които не са си изкарали документ. Решението е на Радев, на на министър Кацаров ", съобщи още претендентът за президент.

Според него решението е еднолично, така като това правителство е формирано от еднолично назначени министри, а не определено демократично.

Симеонов счита, че с тези нови мерки се провокира напрежение и се нажежава в допълнение атмосферата. За него здравният министър е издал заповедта бързо и несъответстващо.

" Ако президентът се интересуваше от пандемията, щеше за близо две години да свика съвещателен съвет по въпроса ", сподели още претендентът за президент.

Според него имунизацията може да не е наложителна, само че неимунизиран болен да си заплаща цялото лекуване.

За лидера на НФСБ патриотично е човек да има отговорност към обществото и към страната, тъй като държавността би трябвало да се пази.

Относно проблмът с високите цени на електричеството, Валери Симеонов съобщи, че битовите потребитеили на газ у нас са 6%, което е пренебрежимо малко, а сериозният проблем е точно високота цена на електрическа енергия.

" Държавата би трябвало да оказва помощ на бизнеса в това отношение, както и на социално слабите, които не могат да си платят разходтеи за отопление и електричество ", сподели още кандидатът за " Дондуков " 2.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР