Новаторски образователни проекти, иновации в модерно обучение за дигиталното бъдеще,

...
Коментари Харесай

"Еконт" и каузата "Знание": иновации в модерно обучение за бъдещето

Новаторски просветителни планове, нововъведения в съвременно образование за цифровото бъдеще, вложение в развиването на науката и новите технологии, поощряване на знанията. Това е единствено част от огромната обществена стратегия на най-голямата логистична компания в България - " Еконт ".

Моделът й на съдействие с локални организации за развиване на децата, образованието и културата, намерил удобна почва в Русе, потвърждава безапелационно капацитета си. " Знанието е в основата на развиването на индивида и
всички възпитаници следва да имат достъп до новаторско и съвременно образование,
с цел да порастват готови в актуалния софтуерен свят ", споделят от " Еконт ". Така компанията аргументира избора на една от стратегиите си - партньорството с " Училищната Телерик Академия ", което продължава втора поредна година.

" Училищната Телерик Академия " е национална просветителна стратегия на фондация " Телерик Академия ", която приготвя учениците от 1-ви до 12-и клас за специалностите на цифровото бъдеще. Точно в нея " Еконт " видя опция да разгърне задачата си - да поддържа актуалните и новаторски форми на образование, които имат мощна практическа устременост. Така се включи в академията с организирането на безвъзмездни IT курсове за младежи в Русе.

Финансираното от " Еконт " образование цели да подкрепи развиването на учениците и тяхната професионална реализация. Всички участници усвояват основни цифрови умения и се срещат с едни от най-използваните технологии: HTML, CSS, JavaScript. По време на образованието учениците основават и интерактивни компютърни игри.

Школата е безвъзмездна за учениците от 8-и до 12-и клас. Тази година занятията в нея ще стартират през ноември. И при позволение от здравното министерство част от групите ще се образоват физически в офисите на " Еконт ".
Градове Русе Капитал Градове е поредност, изследваща достиженията и проблемите на бизнеса в районите на България.
" Еконт " подкрепя начинания за нови подходи за образование и развиване още от най-ранна детска възраст - от дребните възпитаници в съществени учебни заведения в Русе. Съвместната работа на компанията с главно учебно заведение " Отец Паисий " е измежду най-успешните образци за нововъведение в образованието.

Русенското школо започва
пилотна стратегия с " задачи "
- обучение с тематики и провокации от действителния живот, което развива основни умения на децата, а също трансформира цялостната просвета на преподаване. Проектите са основани на така наречен дизайн мислене (от британски език - design thinking).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР