Новата версия на EZ10 се движи без шофьор из медицински

...
Новата версия на EZ10 се движи без шофьор из медицински
Коментари Харесай


Новата версия на EZ10 се движи без шофьор


Новата версия на EZ10 се движи без водач из медицински кампус в Тулуза
(снимка: EasyMile)

Много производители се надпреварват да създават самостоятелни транспортни средства по света, само че един от тях към този момент има утвърждение негово безпилотно автобусче да се движи по публичните пътища в Европа. Френската EasyMile от повече от пет години изпитва самостоятелен микробус и към този момент има позволение возилото да работи без човешки лидер по пътищата във Франция.

Откакто за първи път се появи през 2015 година със своя мотор EZ10, EasyMile допълнително от 30 страни по целия свят. Малкото автобусче, следено единствено от отдалечен оператор, към този момент е тествано в Сингапур, Съединени американски щати, Финландия и Австралия, обслужвайки частни кампуси, заводи и летища.
още по темата
Най-новата версия на EZ10 има потенциал за 15 души, с меки седалки и защитни колани, с автоматизирана рампа и точки за закрепване на инвалидни колички за пасажери с увреждания. Отскоро компанията интегрира в него и слънчеви кафези, с цел да може да разшири пробега на автобусчето.

Сега то към този момент се движи без водач из медицинския кампус Oncopole в Тулуза, Франция, като кръстосва по маршрут със разбъркан трафик – наред с, пешеходци, коли и други рейсове. Неговото „ Ниво 4 ” разрешава на транспортното средство да работи без човешки лидер и, съгласно експертите, това значи, че возилото може да тръгне по огромен брой публични пътища из Франция още през септември 2022 година

„ Това е значима стъпка към същинска комерсиализация на самостоятелните транспортни средства, както при огромни частни обекти, по този начин и на публични пътища ”, генералният управител на EasyMile Беноа Перин. В компанията виждат своята победа като зелена светлина за навлизането на „ интелигентния споделен превоз ” в всекидневието.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР