Новата учебна година ще стартира присъствено, но всяко училище ще

...
Новата учебна година ще стартира присъствено, но всяко училище ще
Коментари Харесай

МОН има план за онлайн обучение и след 15 септември

Новата образователна година ще започва присъствено, само че всяко учебно заведение ще има подготвеност за прекосяване към образование в електронна среда при възможен висок брой на инфектирани с ковид възпитаници или учители. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по Нова телевизия.

Ако има едно-две заболели деца от един клас, единствено класът ще минава в отдалечено образование. Ако обаче са повече и/или от разнообразни класове, цялото учебно заведение ще минава онлайн, изясни още министърът.

" Всяко учебно заведение ще има проект, а ние ще имаме рекомендации към учебните заведения, тъй че да се съблюдават избрани ограничения и да се превключва към електронно образование при потребност. Това ще лишава 3-4-5 дни - изясни министър Вълчев. - Училищата са релативно безвредна среда. Отворихме детските градини преди към два месеца и половина. "

Вълчев разяснява и митингите против държавното управление.

" Всеки един министър във всеки миг би трябвало да е подготвен да подаде оставка. Що се отнася до държавното управление, решението е на премиера. Всички министри може да бъдем заменени, само че той не може, без да се промени държавното управление. Много е елементарно да се подаде оставка, само че по-трудно е да се оправим със обстановката. Есента ще бъде сложна. Не знам по какъв начин едно служебно държавно управление би се справило без парламент. Нито една от социално-икономическите ограничения не може да бъде гласувана, нито бюджетът, нито промени в данъчните закони ", разяснява просветният министър.

Ако има държавно управление, може да бъде гласувано нарастването на учителските заплати, само че без такова – няма по какъв начин, добави още той.

" Нашето желание към този момент е да довършим този ангажимент, както сме декларирали – на четири крачки. Вършим си работата. Запазваме си градивната настройка. Има доста неща, които би трябвало да свършим преди началото на образователната година и за самото ѝ начало ", сподели Вълчев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР