Новата седмица започва, а ние ще стартираме традиционно с преглед

...
Новата седмица започва, а ние ще стартираме традиционно с преглед
Коментари Харесай

Новини или Novini: Картината на печата за 18 ноември

Новата седмица стартира, а ние ще стартираме обичайно с обзор на най-важното от печата.
Сега
Обвиняемите за най-голямата фабрика за контрабандни тютюневи произведения /по определението на премиера Бойко Борисов/ се разминаха с мижави присъди, и то с помощта на прокуратурата, разкрива вестникът. В петък съдът утвърди подписаните съглашения сред държавното обвиняване и арестуваните при спецакцията в пловдивското село Труд осем чужденци и четирима българи. Въпреки че цената на иззетите цигари надвишава 2 млн. лева, а самият Борисов съобщи, че държавният бюджет е губел месечно сред 15 и 20 млн. лв. от активността на цеха, 2/3 от подсъдимите получиха условни присъди. Осъдените дейно пък няма да лежат повече от година и 4 месеца.
Труд
Българска социалистическа партия отива на вътрешнопартийни избори тотално разграничена. Това стана ясно след 7 часа съвещание на Националния съвет на социалистическата партия, написа медията. Вътрешната съпротива не съумя да наложи настояванията си за смяна на устава за избор на ръководител на Българска социалистическа партия и цялостният цикъл на вътрешен избор ще мине и през директен избор на ръководител. До оставка на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по този начин и не се стигна.
24 часа
От ежедневника проучват на " американската фантазия на BG политиците ".  От 1990 година насам няма български президент или министър председател, който да не е упорствал, даже молил за среща с настоящия хазаин на Белия дом. “Аз фотография до камината в Белия дом си имам. ” Така министър председателят Бойко Борисов опитваше да неглижира упреците преди година, че преднамерено е решил той да води делегацията на България за годишната сесия на Организация на обединените нации в Ню Йорк вместо президента Румен Радев. Намеците бяха, че го е направил единствено тъй като Радев има фотография с американския президент Доналд Тръмп, а пък Борисов си нямал.
Монитор
Медията се стопира на предложение болничните от джипитата да се лимитират до 7 дни. Тази мярка против несъразмерния им брой изключително по празниците предложи общественият министър Румен Петков по време на визитата си в град Елена и посочи, че става въпрос за тези, които се дават от персоналните лекари.Министерството на труда и обществената политика предлага 15% нарастване на заплатите на служащите в обществения бранш за 2020 година, с цел да спрат митингите. Той призна, че в системата има текучества, повода за което били ниските хонорари и огромното натоварване
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР