Новата работна седмица започна динамично за кмета на община Родопи“

...
Новата работна седмица започна динамично за кмета на община Родопи“
Коментари Харесай

Павел Михайлов: Ремонтите в община „Родопи“ вървят с пълна с...

Новата работна седмица стартира динамично за кмета на община „ Родопи “ Павел Михайлов. Още рано сутринта в понеделник той инспектира монтажа на новите уреди за игра , които към този момент радват дребните ученици на детска градина „ Пролет “ в село Първенец. Михайлов беше съпроводен от отрасловия заместник-кмет Борислав Инчев,  кмета на селото Ренета Плевнелиева и шефа на детската градина Мария Запрянова.



В двора на детската градина са сложени 5 уреда, които ще обезпечат безвредна игра на малчуганите. Част от тях са комбинирани и са с просветителна цел.

Вече работи и обновеният кухненски блок на детското заведение.  Освен ремонта той е преоборудван и с нова техника.



Скоро ще бъде възобновена и млечната кухня в село Първенец , видя кметът Павел Михайлов. Помещението, което към този момент е  реконструирано се намира в двора на детската градина, а достъпът до него е изцяло улеснен, откакто общината вложи средства в преасфалтиране на улица „ Гладстон “.

„ Грижата за децата и тяхното пълноценно развиване е измежду най-важните цели за нас, като управление. За млечната кухня е осъществено преустрояване на помещението, като планът е съгласуван с всички модерни условия във връзка с устройването и условията за сходни обекти “, разяснява кметът Павел Михайлов.

Един от най-големите улични поправки за това лято в Първенец е съвсем на финала. След замяна на водопроводната мрежа, тротоарната настилка и положени нови бордюри, улица „ Симеон “ е подготвена за асфалтиране.



„ За жителите на селото улица „ Симеон “ е извънредно значима. Десетилетия обаче бяха нужни, с цел да са отделят средства за замяна на водопроводната инфраструктура. Осигурихме парите, поставихме нов тръбопровод и улицата е изцяло преобразена “, сподели кметът Павел Михайлов. „ При хубаво време полагането на нов асфалт ще стартира до дни “, увериха пък строителите.

Обиколката на Михайлов продължи в село Марково, където стартира полагането на маркировката по новоасфалтираните улици „ Чайка “ и „ Цар Самуил “. Заедно с Михайлов беше и кметът на селото Десислава Терзиева.

Двамата инспектираха и строителните действия на най-мащабния ремонт за тази година - реконструкцията на улица „ Източна “. Работи се по полагане на  канализационната мрежа, 2/3 от осветлението към този момент е построено. Според плана на 39 стоманени стълба ще бъдат сложени икономични LED осветителни тела на височина 8 метра. Положен е и част от първия слой от асфалтовата настилка върху 1/3 от трасето. Строителството продължава с създаване на водопровода и бордюрите.

„ Най-важното за нас е обектът да получи позитивна оценка от жителите и гостите на Марково, тъй като всички работим за основаването на по-добри условия на живот за хората, облагородяването и развиването на нашите обитаеми места “, разяснява кметът Павел Михайлов.
 
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР