Новата председателка на Европейската комисия, германката Урсула фон дер Лайен

...
Новата председателка на Европейската комисия, германката Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Фон дер Лайен понесе тежки критики, след като ресор миграция стана защита на европейския начин на живот

Новата председателка на Европейската комисия, германката Урсула фон дер Лайен сложи началото на дискусия през вчерашния ден, като направи връзка сред миграцията и " отбраната на европейския метод на живот ", отбелязва Франс прес. Именно " отбрана на европейския метод на живот " е новото име на ресора, с който е претрупан гръка Маргаритис Схинас и в който попада и свръхделикатният въпрос за миграцията, предава Българска телеграфна агенция.

Гърция, която е на първа линия на притока на мигранти, номинира Схинас за еврокомисар и той бе препоръчан да е един от заместник-председателите на новата Европейска комисия, която ще стартира работа на 1 ноември. Вчера, когато Фон дер Лайен разгласи точното название на кръга от въпроси, с които той ще се занимава, то породи любознанието на публицистите в залата за конференции, които желаеха да схванат какво тъкмо се крие зад него. Наименованията на ресорите на вицепрезидентите идват всичките от политическата стратегия, показана пред Европейския парламент, разясни тогава Урсула фон дер Лайен на публицистите. " Нашият европейски метод на живот е да се придържаме крепко към нашите полезности. Красотата на достолепието на всяко човешко създание е една от най-големите полезности ", добави тя, помолена да аргументира връзката сред наименованието на ресора и миграционното досие.

В програмата си германката развива един от целите си, а точно " отбраната на нашия европейски метод на живот ". Този приоритет е развъртян в няколко категории, измежду които правовата страна, вътрешната сигурност, като има и акцент, подложен върху " солидните граници и нов метод по миграционния въпрос ". Но наименованието породи прочут ужас, изключително измежду политическите съперници на Европейската национална партия, фамилията на консервативната десница, от което произлиза Фон дер Лайен.

Според съпредседателката на групата на Зелените в Екологичен потенциал Ска Келер е плашещо предлагането за сектор за отбрана на европейския метод на живот, включващо миграцията и отбраната на границите. " Надяваме се, че председателката Фон дер Лайен не вижда несъгласие сред поддръжката за бежанците и европейските полезности ", сподели Келер. Нейният английски сътрудник от групата на социалдемократите Клод Мораес съобщи, че наименованието поражда същински проблем измежду групата му и сподели, че сектор с сходно име не може да съществува.

Говорителят на Амнести Интернешънъл Щефан Шиманович съзря потребление на риториката на крайната десница в наименованието, а точно свързването на миграцията със сигурността и навеждане на мисълта, че мигрантите заплашват европейския метод на живот. Той сподели, че по този метод наименованието изпраща пораждащо безпокойствие обръщение.

В отговор на тези мнения представител на Фон дер Лайен предложи на хората да се позаинтересуват какво има в самия сектор и какви са плановете, свързани с това название. " Защитата на европейския метод на живот препраща към европейските полезности, а точно толерантността, приема и убежището ", изясни пък източник от обкръжението на новата председателка
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР