Новата, по-строга директива на FAA влиза в сила още този

...
Новата, по-строга директива на FAA влиза в сила още този
Коментари Харесай

САЩ затягат правилата за регистрация на дронове

Новата, по-строга инструкция на FAA влиза в действие още този месец

Дроновете ще имат наложителен регистрационен номер на външната повърхнина (източник: CC0 Public Domain)

Собствениците на дронове в Съединени американски щати ще би трябвало да отбелязват безпилотните си устройства с регистрационни номера на външната повърхнина, според нова инструкция на Федералната работа за гражданска авиация (FAA), която влиза в действие на 23 февруари.

Регистрацията на дроновете стана наложителна в Съединени американски щати през 2015 година, само че две години по-късно – през май 2017-а действието на регулацията беше прекратено. Скоро по-късно обаче управляващите я вкараха още веднъж, като даже ускориха условията с признатия през 2018 година закон за националната сигурност.

Нанасянето на идентификационен номер върху повърхността на дроновете също бе планувано като наложителна мярка, само че притежателите на устройствата можеха да слагат номера вътре в гнездото за батерията, в случай че то може да се отвори без потребление на принадлежности.
още по тематиката
С новата инструкция става наложително нанасянето на идентификационен номер на външната повърхнина на дрона. По този метод полицията и службите за сигурност ще могат по-лесно и по-бързо да откриват притежателите на дронове.

Новото условие за регистрационните номера се вкарва без авансово публично разискване, каквото нормално се планува в сходни случаи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР